Ilmastonmuutokseen varautuminen maaseudulla ja metsissä -seminaari

Tervetuloa mukaan Ilmastonmuutokseen varautuminen maaseudulla ja metsissä -seminaariin 23.11.2023 Hollolan pääkirjaston Tapahtumatorille

Ilmastonmuutoksen myötä sään ääri-ilmiöt yleistyvät ja vaikuttavat arkiseen toimintaamme erityisesti maaseudulla. Ilmastonmuutosta ei voida enää pysäyttää, mutta sitä voidaan hillitä ja siihen voidaan sopeutua. Yksi sopeutumisen keino on varautua suoriin ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin uhkiin, kuten tulviin, myrskyihin ja kuivuus- ja hellejaksoihin, joita seuraavat riskit voivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksien katkeminen, omaisuusvahingot ja terveysuhat. Metsiin kohdistuu monenlaisia riskejä, kuten hyönteis- ja sienitautien tuhot.

Seminaarissa keskitytään ratkaisuihin, joilla ilmastonmuutoksesta johtuviin sään ääri-ilmiöihin voi varautua. Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Erityisesti toivomme mukaan haja-asutusalueiden asukkaita ja aluetoimijoita. Tavoitteena on aktivoida asukkaita ja paikallisyhteisöjä osallistumaan ja vaikuttamaan ilmastonmuutokseen varautumiseen omalla asuinalueellaan.

Tilaisuus on veloitukseton. 

Ilmoittautuminen 15.11. mennessä.

Seminaaria voi seurata myös verkossa. Linkki seminaariin toimitetaan tilaisuuteen ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä. Seminaarista tehtävä tallenne on saatavilla Hämeen Ilmastoturva -hankkeen verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen kahden viikon ajan.