Hermannitalo (Kuopio)

Talon nimi::Hermannitalo
Kylä ja kunta::Syvänniemi, Kuopio
Osoite::Postitie 32, 71570 Syvänniemi
Yleisesittely::

Rakennus valmistui vuonna 1906 Herman Saastamoisen toimesta alueen suurimmaksi navetaksi, pinta-ala kaikkiaan 2000 m2. Viimeiset eläimet poistuivat 1967, jonka jälkeen se siirtyi ensin Karttulan kunnan ja myöhemmin kuntaliitoksen myötä Kuopion omistukseen. 1970-luvulla sitä alettiin pikkuhiljaa käyttää myös kylätalona. Aikojen saatossa tiloja on tarpeen mukaan muunnettu ja remontoitu. Kyläläisten toimesta perustettiin vuoden 2020 alussa Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry. Joulukuussa 2020 Kuopion kaupunki lahjoitti rakennuksen perustetulle yhdistykselle.

Hermannitalo on historiallinen, upea "kivilinna" Syvänniemen kylässä Kuttajärven maisemissa. Hermannitalon on alunperin rakennuttanut 140 lehmän navetaksi ja 50 hevosen talliksi tehtailija Herman Saastamoinen. Nyt Hermannitalon alakerran salia vuokrataan juhla-, kokous ja tapahtumakäyttöön. Yläkerrassa on mahdollisuus pitää juhlien yhteydessä "latotanssit". Hermannitalossa toimii myös Teatteri Hermanni. Hermannitalon omistaa Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry, joka vastaa kokonaisuudessaan talon ylläpidosta ja toiminnasta.

Tilat ja varustus::

Pinta-ala kaikkiaan 2000 m2 ja lisäksi iso vinttila, osa tiloista kylmätilaa. Rakennuksessa on mm. keittiö, iso juhla-/voimistelusali, teatteritilat sekä pienempi kokoustila. Tiloja käytetään mm. Kokouksiin, kylän urheiluseuran jumppiin, kylätapahtumiin, musikkiesityksiin, erilaisiin juhliin (mm. häät, ristiäiset, hautajaiset). Tiloissa toimii myös lasten sirkus, kesäteatteri ja lasten teatteri. Teatterissa on 300 hengen sisäkatsomo.

Alakerta, sali 200m2 Samanlaiset siistit pöydät ja tuolit 120 henkilölle. Muita tuoleja ja pöytiä lisää tarpeen mukaan. Jakelukeittiö juhlaruokailun hoitamiseksi Siistit, tilavat WC-tilat. Myös INVA Siirrettävä esiintymislava Yläkerta, "lato" 250m2 Esiintymislava tunnelmallinen valaistus reunoilla pöytiä ja muovituoleja noin 100kpl.

Taloa ylläpitävä yhteisö::Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry
Lisätiedot ja varaukset::045-78313034, email: hermannitalo@gmail.com
www-osoite::hermannitalo.fi