Hermannitalo

Kuopion Syvänniemellä sijaitseva upea "kivilinna",Hermannitalo sopii erinomaisesti näyttävien juhlien pitopaikaksi. Entisessä navetassa on tehty paljon remonttia. Tilat ovat hyvin vaikuttavat niin ulkoa kuin sisältä. Tiloja on mahdollista koristella oman maun mukaan erilaisiin tilaisuuksiin. Alakerran juhlasaliin on etupihalta sisäänkäynti kaariovesta, josta saa näyttävän koristelulla. Talossa toimii 290 paikkainen kesäteatteri sekä pihalla on laaja parkkialue. Talon läheisyydessä on uimaranta, kivituhkapintainen valaistu ulkoilureitti, liikunta- ja leikkipuisto.

Henkilömäärä: Juhlasali 150, vintti 100 ja teatteri 290

Tilat: keittiö, sali, teatteri, wc:t, invawc, rakennuksen toisessa päädyssä vintillä on tanssitila

Tilat: Pinta-ala kaikkiaan 2000 m2 ja lisäksi iso vinttila, osa tiloista kylmätilaa. Rakennuksessa on mm. keittiö, iso juhla-/voimistelusali, teatteritilat sekä pienempi kokoustila. Tiloja käytetään mm. Kokouksiin, kylän urheiluseuran jumppiin, kylätapahtumiin, musikkiesityksiin, erilaisiin juhliin (mm. häät, ristiäiset, hautajaiset). Tiloissa toimii myös lasten sirkus, kesäteatteri ja lasten teatteri. Teatterissa on 300 hengen sisäkatsomo.

Alakerta, sali 200m2 Samanlaiset siistit pöydät ja tuolit 120 henkilölle. Muita tuoleja ja pöytiä lisää tarpeen mukaan. Jakelukeittiö juhlaruokailun hoitamiseksi Siistit, tilavat WC-tilat. Myös INVA Siirrettävä esiintymislava Yläkerta, "lato" 250m2 Esiintymislava tunnelmallinen valaistus reunoilla pöytiä ja muovituoleja noin 100kpl.

Yleisesittely: Rakennus valmistui vuonna 1906 Herman Saastamoisen toimesta alueen suurimmaksi navetaksi, pinta-ala kaikkiaan 2000 m2. Viimeiset eläimet poistuivat 1967, jonka jälkeen se siirtyi ensin Karttulan kunnan ja myöhemmin kuntaliitoksen myötä Kuopion omistukseen. 1970-luvulla sitä alettiin pikkuhiljaa käyttää myös kylätalona. Aikojen saatossa tiloja on tarpeen mukaan muunnettu ja remontoitu. Kyläläisten toimesta perustettiin vuoden 2020 alussa Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry. Joulukuussa 2020 Kuopion kaupunki lahjoitti rakennuksen perustetulle yhdistykselle.

Hermannitalo on historiallinen, upea "kivilinna" Syvänniemen kylässä Kuttajärven maisemissa. Hermannitalon on alunperin rakennuttanut 140 lehmän navetaksi ja 50 hevosen talliksi tehtailija Herman Saastamoinen. Nyt Hermannitalon alakerran salia vuokrataan juhla-, kokous ja tapahtumakäyttöön. Yläkerrassa on mahdollisuus pitää juhlien yhteydessä "latotanssit". Hermannitalossa toimii myös Teatteri Hermanni. Hermannitalon omistaa Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry, joka vastaa kokonaisuudessaan talon ylläpidosta ja toiminnasta

Keittiö: Perusvarustelu, osa laitteista teollisuuskeittiön tasoisia

Omistaja: Tapahtuma- ja kulttuurikeskus Hermanni ry (TKH ry)

Osoite: Postitie 32, 71570 Syvänniemi

Vuokraus ja lisätiedot: hermannitalo@gmail.com,

045 7831 3034 (ei tekstiviestipalvelua)

hermannitalo.fi