Maaseutuparlamentti 2020

  • ti-to 28.30.9.2021
  • Monipaikkaisesti etänä ja virtuaalisesti

Suomen suurin ideafestivaali järjestetään virtuaalisena ja monipaikkaisena 28.-30.9.!

Maaseutuparlamentti on enemmän kuin vain tapahtuma – se on Suomen suurin ideafestivaali ja yhteiskunnallisen keskustelun ja vaikuttamisen paikka. Viime vuonna jouduimme siirtämään Maaseutuparlamentin koronatilanteen vuoksi. Talvella kerroimme, että tarkemmasta järjestämismallista kerrotaan huhtikuun lopussa. Nyt voimme ilmoittaa, että Maaseutuparlamentin ohjausryhmä teki 29.4. päätöksen siitä, että tapahtuma järjestetään syksyllä virtuaalisena ja monipaikkaisena ajalla 28.-30.9. Huom. Tapahtuman päivämäärä on muuttunut.

Virtuaalisena ja monipaikkaisena tapahtumana voimme toteuttaa ohjelmaa koronaturvallisesti ja samalla laajasti ihmisiä osallistaen. Kumppanina voit järjestää retken oman alueen maaseudun kehittämisen helmiin. Voit myös järjestää työpajan ja keskustelun paikasta riippumatta vaikka omalta kylä- tai kunnantalolta! Tavoitteena on, että #maapuhuu kaikkialla Suomessa 28.-30.9.!

Järjestämistavan antamista mahdollisuuksista kerromme tarkemmin ensimmäisillä järjestäjätreffeillä 18.5. klo 9–11.00. Ilmoittauduthan mukaan webropol -lomakkeen kautta viimeistään 14.5. Saat osallistumislinkin sähköpostiisi. Lisää tietoa myös seuraavassa järjestäjäkirjeessä.

Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla kampanja on käynnissä

Vaikka tapahtuma siirrettiin vuodella eteenpäin ovat Maaseutuparlamentti -keskustelut jo täydessä vauhdissa! Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanjan myötä on rakentavia maaseutu- ja maaseutu-kaupunki-keskusteluja käyty yli 50 eri puolilla Suomea! Lämmin kiitos jo tässä vaiheessa kaikille keskustelun järjestäneille ja niihin osallistuneille. Kampanja-aikaa on kesäkuun 6:een päivään saakka, nyt puhutaan aiheesta: Mikä estää meitä toteuttamasta kestävämpää arkea ja yrittäjyyttä maaseudulla?

Järjestämällä oman keskustelun vaikutat kansallisen maaseutupolitiikan muotoiluun. Hyödyt keskustelun järjestämisestä myös itse ja saat työkaluja parempien keskustelujen vetämiseksi. Tutustu kampanjan ohjeisiin, nappaa valmiit materiaalit käyttöösi ja ilmoittaudu mukaan jo tänään! Muista myös osallistua Erätauko-menetelmän fasilitointikoulutukseen, seuraava järjestetään 11.5.

Ideafestivaali -keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanja on Maaseutupolitiikan neuvoston ja Maaseudun Sivistysliiton toimesta myös osa Ylen Hyvin sanottu! -kampanjaa.

Maaseutuparlamentti –ajankohtaisia

Täältä pääset lukemaan uusimmat Maaseutuparlamenttiin liittyvät uutisartikkelit