Kylät Kyseessä 

pääomaa päätöksentekoon

Me Pohjois-Savon Kylillä olemme maakunnan kylien asialla. Haluamme aktivoida ja tukea kyliä kehittämään omaa toimintaa ja aluettaan. Yhdessä kylien kanssa haluamme olla viemässä viestiä kyliltä maakunnalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon. 

Tässä meidän tulee ottaa huomioon, että maakuntamme on suurelta osin harvaan asuttua maaseutua, ja sehän tuo omanlaiset haasteet toimintaedellytyksiin.

Etenkin nyt ohjelmakausien vaihtuessa on hyvä pohtia sitä, kuuluuko kylien ääni kuitenkaan tarpeeksi kaikilla tasoilla? Jos ja kun kuuluu, niin otetaanko ääni oikeasti huomioon päätöksenteossa? Tätä on syytä pohtia, ja siksi järjestämme 19.9. tilaisuuden nimeltään KYLÄT KYSEESSÄ pääomaa päätöksentekoon.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa YouTube-kanavallamme

Tilaisuudessa kerromme Pohjois-Savon kylätoiminnan vaikuttavuudesta ja siitä, mitä olemme kylätoiminnalla yhdessä Pohjois-Savossa saaneet aikaiseksi.

Kuulemme Tarja Lukkarin kertomana Harvaan asutun maaseudun verkoston toiminnasta (www.maaseutupolitiikka.fi) sekä harvaanasutun maaseudun kylien tulevaisuuden näkymistä. 

Tarja Lukkarin alustuksen jälkeen siirrymme paneeliin, jossa panelistit vastaavat omalta kannaltaan kysymykseen:

Miten kylätoiminta näkyy päätöksenteossa EU-tasolla, Suomessa ja maakunnassa. 

Paneelissa nostamme esille kylätoimintaan liittyviä ajankohtaisia teemoja, joihin vastaamassa ovat:  

  • EU-edustuksesta vastaava europarlamentaarikko Elsi Katainen. EU-parlamentilla on juuri nyt iso rooli heinäkuun huippukokouksen sopimusten, mm. EU-budjetin ja sen CAP-rahoitusosuuden ruotimisessa.
  • Valtakunnan tasoa on tulossa edustamaan kansanedustajista ainakin Hannakaisa Heikkinen ja Marko Kilpi.
  • Maakuntatasoa edustaa aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa.