Nyt kylät hakemaan Pohjois-Savon Vuoden Kyläksi!

31.1.2022

”Onko teidän kylänne elinvoimainen ja suuntaa tulevaisuuteen? Toimintaa tehdään suunnitelmallisesti yhteistyössä muiden kanssa ja avoimesti tiedottaen? Kylällä on tekemisen meininki ja tehdään itse -ei odoteta valmista.” Jos tunnistitte tästä oman kylänne, ilmoittakaa siitä meille! Etsinnässä on kylä, jossa nämä tuntomerkit täsmäävät.

Kylät voivat itse hakea 2.2.2022-2.3.2022 Pohjois-Savon Vuoden Kyläksi tällä hakemuksella: https://link.webropolsurveys.com/S/C7F4D2C5003ACEEF

Pohjois-Savon Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta, näkyvyyttä ja arvostusta. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä ja asuinalueita, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä. Vuoden Kylän valinnassa painotetaan kylän kehittämisen suunnitelmallisuutta, uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Esille on hyvä nostaa myös, onko toimintaa voitu tehdä poikkeusoloissa sekä onko syntynyt uusia toimintomuotoja tai yhteisöllisyyden keinoja etäajan myötä kylillä ja asuinalueilla.

Kysymykset ja lisätiedot: kyläkoordinaattori Mari Kortelainen 050 354 4678 mari.kortelainen@pohjois-savonkylat.fi