Ikäihmisten virkistyspäivät muuttavat muotoaan

30.3.2020

Pohjois-Savon Kylät ry:n Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen virkistyspäivät siirtyvät kylätaloilta verkkoon. Hanke toivoo virkistyspäivien käytännön toteutuksessa mukana olleiden kylien vapaaehtoisten sekä niihin osallistuneiden ikäihmisten löytävän tien etälähetyksiin.

-Virkistyspäivät ovat olleet suosittuja, ja niille on selkeästi tarvetta. Olemme toteuttaneet virkistyspäiviä eri kylillä pian puolentoista vuoden ajan yhteistyössä paikallisten kyläaktiivien kanssa. Olemme tavoittaneet jopa 80% alueen ikäihmisistä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Satu Iljo.

-Tässä ajassa kohtaamiset on siirrettävä verkkoon, ja hanke haluaa tarjota mahdollisuuden osallistua etävirkistyshetkiin. Näin me ja kylien vapaaehtoiset saamme jatkossakin kuulla tarpeita ja olla auttamassa kylien ikäihmisiä, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.

-Kannustamme ja opastamme etäyhteyden käyttöön, jotta saisimme mahdollisimman monta halukasta mukaan, vakuuttaa Iljo, joka ottaa vastaan ilmoittautumiset ja on myös mukana etävirkistyspäivissä.



Virkistäydytään verkossa!

Ikäihmisten hyvinvointia halutaan tukea etävirkistyspäivien avulla. Viikkojen koronakaranteeni sohvalla istuen voi sananmukaisesti viedä voimat, ja sosiaalisten kontaktien välttäminen voi lisätä yksinäisyyden tunnetta. Siksi on tärkeää vaihtaa kuulumisia ja kohdata kasvokkain ruudun kautta. Tarjolla on aina jumppa-tuokio, joita ohjaavat myös Savonian VireTorin opiskelijat.

Sekä Iljo että Kaija myöntävät tietävänsä sen tosiasian, että kaikilla ikäihmisillä ei ole kokemusta tai edes mahdollisuutta osallistua etälähetykseen. Siksi tarjolla on myös puhelinaikoja.

Etävirkistyspäivät:

Leppävirran alueen virkistyspäiviin osallistuneille:

  • Sorsakosken ikäihmisille 7.4.2020 klo 10 ja
  • Kotalahden ikäihmisille 16.4.2020 klo 10.

Etelä-Tuusniemellä etäyhteys on tarjolla

  • 9.4.2020 klo 10 Kosulan Erä-Veikkolassa virkistyspäiviin osallistuneille.

Kuopion alueella seuraavat etätapaamiset ovat tarjolla:

  • 23.4.2020 klo 10 Nilsiän Halunan ikäihmisille ja
  • 29.4.2020 klo 10 Muuruveden ikäihmisille.


ILMOITTAUTUMISET: satu.iljo@pohjois-savonkylat.fi

LISÄTIETOJA: Satu Iljo 050 470 2381, Merja Kaija 045 179 1070.

Tarjolla on puhelinaikoja!

Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön –hankkeen kylien ikäihmisille on tarjolla puhelinaikoja ti ja to klo 13-15. 

Silloin on mahdollista jutella ja saada apua askarruttaviin kysymyksiin. 

Lisäksi kokoamme tarpeiden mukaan kyläkohtaisia puhelinrinkejä, soita meille jos haluat osallistua!

Satu Iljo 050 470 2381

Merja Kaija 045 1791070.