Virkistyspäivät kylillä jatkuvat Pohjois-Savon hyvinvointialueen avustuksen turvin

5.7.2023

Vihdoinkin tiedotamme:

Pohjois-Savon Kylät ry on saanut Pohjois-Savon Hyvinvointialueelta avustusta virkistyspäivien jatkamiseen. Tätä on meiltä toivottu ja nyt vihdoin on päätös saatu ja avustus käytössä.

Ikäihmisille ja toki muillekin suunnatut virkistyspäivät voivat jatkua syksyllä 2023. Olemme yhteydessä nyt kyliin kenen kanssa voimme aloittaa syksyllä ja toki jos avustusta saadaan vuoden 2025 loppuun saakka, tullaan virkistyspäiviä kierrättämään muillakin kylillä.

Alla kuvat kyläasiamiehen vihkosta vuodelta 2018, jolloin ikäihmisten toiminta sai alkunsa. Silloin saimme avustusta STEA:lta palvelupäivien järjestämiseen ja nimi muuttui melko nopeasti Virkistyspäiviksi. Samalla ilmeellä ja nimellä toimintaa jatketaan nytkin.

Mira Koponen, Arjen turva -hankkeesta, tuttu henkilö jatkaa meillä kyläkoordinaattorina ja koordinoi kylien kanssa yhdessä syksyn 2023 virkistyspäivät.

Kyläasiamiehenä olen todella onnellinen, että rahoitusta saatiin ja voimme viedä toimintaa ikäihmisten pariin sinne, minne juurikaan kukaan muu ei toimintaa vie. Yhden kyläläisen lausahdus virkistyspäivistä ”Ettette unohda meitä” on jäänyt elävästi mieleen. Teidän kylien ikäihmisten tarpeesta avustusta on haettu ja tiedän, että nämä päivät tulevat todella tarpeeseen.  / Merja Kaija kyläasiamies

Lisätietoja Merja Kaija, kyläasiamies ja Mira Koponen kyläkoordinaattori

Virkistyspäiven rahoitus tulee Pohjois-savon hyvinvointialueelta avustuksena,