Verkkokohtaamisia kylille -hanke alkaa, kyliä etsitään mukaan

30.4.2020

Kylät mukaan Verkkokohtaamisia kylille - hankkeeseen

Pohjois-Savon Kylät hakee kuutta kylää mukaan uuteen hankkeeseen

Olemme saaneet uuden hankkeen, jonka toteutamme touko-syyskuussa. Hankkeen nimi on Verkkokohtaamisia kylille, ja sen aikana voimme kokeilla ja kehittää etätoimintaa verkon välityksellä kuudella (6) kylällä Pohjois-Savossa.

Hanke saa rahoituksen Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Rahoitushaku oli nopea kuten oli myös päätöksen saaminen eli hanke alkaa heti toukokuun alussa. ESR avasi haun, jossa tuettiin toimintoja, jotka vastaavat sisällöiltään koronan aiheuttaminen poikkeusolojen tuomiin haasteisiin.  Pohjois-Savon Kylät ry:n hallituksessa päätimme toimia ja hakea hanketta. Suuri kiitos kuuluu myös meidän ELY-keskukselle ja Timo Ollilalle, että rahoitusta saatiin nopeasti liikkeelle.

Verkkokohtaamisia kylille -hanke lyhyesti:

Tavoitteena hankkeessa on vahvistaa kyläläisten yhteydenpitoa poikkeusolojen aikana. Tämä tapahtuu näinä aikoina verkon välityksellä etänä. Hanke mahdollistaa kohtaamista etänä verkon välityksellä sekä edistämme samalla osallistujien myönteistä mielialaa verkkokohtaamisten kautta.

Hankeaika on 1.5.-30.9.2020, ja ryhmämuotoista toimintaa tullaan järjestämään etänä mukaan valituilla kylillä.

Hankkeen kautta luodaan kylille etäyhteydellä toimintaa, joissa voidaan käydä keskustelua, saada sosiaalisia kontakteja, kokeilla jumppaa tai muuta etäliikuntaa, jakaa kokemuksia, harrastaa yhdessä tai saada verkon kautta kotiin kulttuuria tai musiikkiesityksiä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat hankkeeseen valittujen kylien alueiden asukkaista ensisijaisesti työikäiset sekä nuoret, jotka ovat sosiaalisen tuen tai kohtaamisen tarpeessa. Mutta mukaan hankkeeseen voivat tulla kaikki kylien asukkaat, jotka kokevat, että tarvitsevat sosiaalisia kontakteja oman kodin ulkopuolelta poikkeusoloissa.


Miten mukaan:

Mukaan lähtemisestä kiinnostuneita kyliä kehotamme olemaan yhteydessä mahdollisimman pian. Laittakaa viestiä meille, mikäli kylänne olisi kiinnostunut kokeilemaan etäyhteydellä toimintaa yhdessä hankkeen kanssa. Jos teillä on toiveita jostain teemasta, niitä saa esittää meille samalla. Toivomme yhteydenottoja mahdollisimman pian, mutta viimeistään 14.5.mennessä. Jos on enemmän kiinnostusta kuin pystymme hankkeeseen mukaan ottamaan, teemme päätöksen mukaan valittavista kylistä heti toukokuun puolessa välissä. Hankkeessa mukana oleminen ei maksa kylille mitään.

Hankkeessa työskentelevät osa-aikaisesti kyläasiamies Merja Kaija 045 1791070 merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi  ja kyläkoordinaattori Sari Vainikainen 050 542 2332 sari.vainikainen@pohjois-savonkylat.fi