Vaikuta jätehuollon palvelutasoon - luonnos nähtävillä 18.8.2023 saakka

23.5.2023

Savo-Pielisen jätelautakunnalla on käsittelyssä jätehuollon palvelutaso, jossa määritetään vähimmäistaso kuntien jäteyhtiön Jätekukon toteuttamille jätteiden kuljetus- ja vastaanottopalveluille, palveluneuvonnalle ja viestinnälle sekä jätelautakunnan toteuttamille jätehuollon viranomaispalveluille. Jätehuollon palvelutaso koskee Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueen kuntia: Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.

 Jätehuollon palvelutasoa on valmisteltu yhteistyössä jätelautakunnan, toimialueen kuntien ja Jätekukon kesken kuntalaisia ja keskeisiä sidosryhmiä kuullen. Nykyiseen palvelutasoon nähden keskeisimmät muutokset koskevat täydentävää ekopisteverkostoa ja muovipakkausten keräystä sekä lajitteluasemapalvelua.

 Jätehuollon palvelutaso vuoteen 2030 on nyt luonnosvaiheessa, joten kaikki, joihin palvelutasolla voi olla vaikutusta, voivat esittää asiassa mielipiteitä. Palvelutasoluonnoksen ja asiaa koskevaa lisätietoa löydätte kuulutuksesta wwww.jatelautakunta.fi/kuulutukset ja jätelautakunnan kokouspöytäkirjasta.

 Jätehuollon palvelutason luonnoksesta voi lähettää mielipiteitä kirjallisesti 18.8.2023 saakka. Toivomme kommentit

ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen jatelautakunta@kuopio.fi.