Uusi puheenjohtaja Eila Tolppanen esittäytyy

14.4.2021

Olen maalaistalon tyttö Nilsiän Halunalta. Opiskellut olen Halunalla, Nilsiässä, Iisalmessa, Kuopiossa ja Oulussa. Olen luonteeltani ikuinen opiskelija ja aina pitää olla jotakin meneillään.

Työurani, 45 v, olen tehnyt terveydenhuollossa, ympäri Suomea Rovanniemi - Lappeenranta -akselilla, pääasiallisesti esimies- ja johtotehtävissä. Kaikki suuret kaupungit olen kiertänyt kaukaa.

Tällä hetkellä olen ”vapaaherratar” sekä maa- ja metsätalousyrittäjä.

Lisäksi olen tytär, sisko, puoliso, äiti, mummi ja anoppi. Sydämeltäni olen maalainen ja maalaisten puolestapuhuja. Matkustaminen ja lentopallo ovat minun nollaamismuotoni. Islanti ja Australia ovat olleet matkojeni helmet sekä tietenkin ”rapakon takana” olevien poikieni ja yhden mummin tytön tapaamiset.


Kylä- ja vapaaehtoistoiminnassa olen ollut mukana kaikilla asumillani paikkakunnilla. Puheenjohtajana olen toiminut useissa eri järjestöissä sekä valtakunnallisissa kokouksissa. Yhteiskunnallisista asioista olen ollut päättämässä Iisalmessa ja Leppävirralla. Olen pitänyt erilaisista aiheista luentoja sekä järjestänyt seminaareja. Aloitteita ja vetoomuksia olen ollut tekemässä muiden järjestöjen kanssa valtion ja kuntien päättäjille. Hankehakemusten laatiminen, kilpailuttaminen ja budjetti-asiat ovat tulleet tutuiksi työelämässäni. Laatupäällikkönä olessani mittarit ja muut laatuun liittyvät asiat olivat tärkeitä työvälineitä kehittämisessä.

Korona-aika on asettanut kaikille yhdistyksille erittäin suuria haasteita, mutta kiitos meidän innovatiivisten työntekijöiden, olemme pystyneet toimimaan. Hallitustyöskentely on lähtenyt toimimaan hyvin ja jatkossa meillä on pohdittavana monia isoja asioita: uudet hankkeet, hallituksen jäsenten sitouttaminen, kylätoiminnan kehittäminen, kyläturvallisuus, markkinointi ja näkyvyys sekä työntekijöiden tukeminen.

Ei muuta kuin kääritään hihat ja ryhdytään töihin sekä vaikuttamaan kylillä ja yhdistyksessä!

Eila Tolppanen

Pohjois-Savon Kylät ry uusi puheenjohtaja vuoden 2021 vuoden alusta