Pohjoissavolaisten ITE-taiteilijoiden etsintäkuulutuskampanja käynnissä

6.5.2021

ITE Pohjois-Savossa hanke etsii omaperäisiä, itseoppineita nykykansantaiteilijoita ja ilmiöitä. Parhaillaan käynnissä olevassa etsintäkuulutuskampanjassa on mahdollisuus vinkata ITE-taiteilijasta tai kohteesta, minkä haluaa mukaan kartoitukseen ja valtakunnalliselle ITE-taidekentälle.

Vuoden alussa käynnistynyt Maaseudun Sivistysliiton ITE Pohjois-Savossa – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi hanke dokumentoi, tallentaa ja levittää uutta tietoa pohjoissavolaisista ITE-taiteilijoista ja taidekohteista niin alueen asukkaille kuin myös laajemmallekin yleisöille. Tämän lisäksi tarjotaan mahdollisuus hyödyntää kohteita tai ilmiöitä käytettäväksi kylien ja alueen brändäämiseen ja Pohjois-Savon maaseudun matkailupalveluihin, myös kansainväliseen käyttöön. 

-Samalla tavalla kuin ITE-taide on yksilöllisistä, niin haluamme, että myös paikallisuus ja alueen erityispiirteet tulevat vahvasti esille, sanoo hankekoordinaattori Riitta Kärkkäinen. Tässä ajassa on vahvasti läsnä lähimatkailun suosio ja myös erikoisempia tutustumiskohteita etsitään laajemminkin. Mikäli ei ole mahdollisuutta vierailla fyysisesti paikoissa, voisi vaihtoehtona olla virtuaaliset vierailut tai videoesittelyt.


Yhteydenotot ja vinkkaukset voi lähettää joko suoraan hankekoordinaattorille riitta.karkkainen@msl.fi, p. 040 655 2330

tai lomakkeen kautta https://forms.office.com/r/4f6LULJsdC


ITE Pohjois-Savossa -hanke MSL:n kotisivulla 
Tietoa ITE-taiteesta: www.itenet.fi
Seuraa taiteilijalöytöjen etenemistä Facebookissa