Pirkko Hätinen palkittiin Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjänä

7.9.2022

Suomen Kylät palkitsi ansioituneita paikallistoimijoita Lappeenrannassa pidetyssä 25 vuotisjuhlassa lauantaina 27.8.2022.

Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjäksi valittiin Pirkko Hätinen Hautolahden kylältä Tervosta.

Pirkko Hätinen on yhdistystoiminnan vaatimaton työmyyrä. Hautolahden kyläyhdistys perustettiin vuonna 2005 ja Pirkko on ollut kyläyhdistyksen sihteerinä sen alusta lähtien. Hän on ollut useita vuosia Pohjois-Savon kylät ry:n hallituksessa sekä varsinaisena jäsenenä että varajäsenenä.

Vuoden tiennäyttäjä Pirkko Hätinen on isosti vaikuttanut siihen, että Huttulan navetta palvelee Hautolahden kylätalona. Navettaa on kunnostettu pitkäjänteisesti talkoilla ja osin Leader-rahoituksen vauhdittamana. Navetassa järjestetään kymmeniä tilaisuuksia, kokouksia, sekä juhlia vuosittain. Kylän ja kylätalon erityisyys on sen avoimet ovet ja toiminta kylän yhteisenä olohuoneena.

Valtakunnalliseksi vuoden maaseutukasvoksi nimettiin Etelä-Savossa asuva yrittäjä Anniina Jalkanen. Vuoden Maaseututoimijaksi valittiin Jouko Lindroos Humppilasta Lounais-Hämeestä. Vuoden Nuori Paikallistoimija on Kimmo Tuhkala Lapin Kursusta. Kunniamaininnat myönnettiin Heta Lindbergille Pirkanmaan Raudanmaalle ja Isabel Flemmingille Pohjanmaan Ävermalaxiin.

Vuoden Leader-Kylähanke palkinto myönnettiin Rautajärven torppakylä – vanhasta uutta -hankkelle Pirkanmaalta. Hankkeen toteuttaja on Rautajärven seudun kylät Oy ja rahoittajana Leader Pirkan Helmi.

Kylätoiminnan kultaiset ansiomerkit myönnettiin Suomen Kylien pitkäaikaiselle edelliselle puheenjohtajalle Petri Rinteelle ja Suomen Kylissä vuodesta 2000 saakka työskenneelle juuri eläköityneelle kehittämisjohtaja Tuomas Perheentuvalle. Lisäksi kultaiset ansiomerkit myönnettiin Leader-Kantri ry toiminnanjohtaja Kari Kylkilahdelle, Oulujärvi Leader toiminnanjohtaja Pirjo Oikariselle ja Keskipiste-Leaderin toiminnanjohtaja Ilkka Peltolalle.

Pohjois-Savon Kylät ry lähettää lämpimät onnittelut erityisesti Pirkolle sekä kaikille palkituille ympäri Suomen!