Matkuksessa tavataan 14.9.2019

15.8.2019

KUTSU: Kotona kylässä-tapahtuma Matkuksessa 14.9.2019 klo 10.00-14.00

”Kotona kylässä” -tapahtumaa vietetään Matkuksessa lauantaina 14.9.2019 klo 10.00-14.00 tapahtuman toteuttavat yhdessä Pohjois-Savon Kylät ry ja Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry.

Tapahtuma pidetään Kauppakeskus Matkuksen 2 krs. Elohuoneessa. Elohuoneeseen rakennamme esittelypisteet Pohjois-Savon Kylät ry:lle sekä Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry:lle. Lisäksi Elohuoneeseen tulee ohjelmalava, kylä-, kotiseutu- ja sukukirjapiste (Pohjois-Savon Kylät ry), paikallismuseopiste (Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry), Arvaa kylät – ja Murretietäjä pisteet ja mahdollisesti vielä muutakin.

Yksittäisiä kyläkohtaisia pisteitä emme Elohuoneeseen järjestä, mutta tarjoamme mahdollisuutta olla mukana yhteispisteillä.

Pohjois-Savon Kylät ry tarjoaa jäsenkylille ja jäsenyhdistykselle mahdollisuuden olla mukana tekemässä tapahtumaa ja saamassa näkyvyyttä seuraavin vaihtoehdoin:

Tuomalla tapahtumaan

a) kylä-, kotiseutu- ja sukukirjoja

Mikäli teillä on kyläkirjoja myymättä, nyt kannattaa hyödyntää tilaisuus ja toimittaa 1 kpl kyläkirjoja Pohjois-Savon Kylät ry:lle. Liitä mukaan seuraavat tiedot: Keneltä kirjoja voi tilata / kuka on kirjatilausten yhteyshenkilö nimi ja puhelinnumero, mikä on kirjan hinta postikuluineen, jos joku haluaa kirjan tilata.

- Pohjois-Savon Kylät tekee 9.9. mennessä toimitetuista kirjoista kirjatilauslomakkeen, tilauslistat toimitamme kylälle tapahtuman jälkeen ja kylä toimittaa laskun ja kirjan tilaajalle. (Kirjat voi toimittaa Pohjois-Savon Kylät ry:lle osoitteeseen Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi).

b) kylän esitteitä tai materiaalia esille yhteispisteelle

Onko teillä omasta kylästä materiaalia, jota voisi tuoda esille? Onko Teillä kyläesitettä, kylätalon esitettä, oman kylän nähtävyyden esittelymateriaalia, vaikkapa myytävien tonttien esittelyä tai mainosta tulevasta tapahtumasta?

- Toimita materiaalit Pohjois-Savon Kylät ry:lle, Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi. Materiaalia voi antaa meidän työntekijöiden mukaan, jos kylillä liikkuessa heitä tapaatte. Materiaalin toimitus etukäteen Pohjois-Savon Kylät ry:lle tai suoraan Matkukseen 14.9.2019, tarkempi aika tiedotetaan myöhemmin, kuitenkin klo 10.00 mennessä.

c) omasta kylästä kertova lyhyt video, jonka laitamme pyörimään screenille.

Kylä- ja kotiseutuvideoita pyöritetään screenillä ohjelmien väliajoilla, videot esitetään ilman ääntä.  Videon max pituus 5 minuuttia, mutta 2-3 minuutin videot ovat parhaita.

Toimitus etukäteen 9.9. mennessä kyläasiamies Merja Kaijalle merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi

Tilaisuuden juontaa Timo Ripatti. Ohjelmassa mm. Murremestarit, Haitariporukka, Nilsiän senioritanssijat, Kurpposet, Pohjois-Savon Kylät ry:n ja Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry:n esittelyä. Tarkempi ohjelma valmistuu lähiviikkoina.

Tervetuloa mukaan tapahtumaan kertomaan omasta kylästä ja tapaamaan Matkuksen asiakkaita, meitä sekä muita kylä- ja kotiseututoimijoita.

Lisätietoja tapahtumasta: Merja Kaija, kyläasiamies 045 1791070 merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi