Kylätoimijat yhdessä kehittämään turvallisuutta - haku pilottikyliksi avautuu!

1.12.2021

Pohjois-Savon Kylät ry:n Arjen turva -hankkeella parannetaan maaseutualueiden ja kylien turvallisuutta ja omatoimista varautumista asukkaita osallistavalla tavalla yhdessä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen, kuntien ja yhdistysten kanssa.

Hankkeessa turvallisuustietoutta ja -taitoja kehitetään kaikille avointen tilaisuuksien ja koulutusten avulla. Lisäksi Pohjois-Savon alueelta tullaan valitsemaan 272 kylän joukosta 22 pilottikylää, joiden turvallisuusosaamista syvennetään kyläturvaryhmien ja kyläturvallisuussuunnitelmien avulla sekä kokoamalla tiedosto kylien tiloista sekä varustelusta, jota voidaan hyödyntää arjen poikkeus- ja häiriötilanteiden kokoontumis-, evakuointi- ja varautumistiloina.

Voitte hakea pilottikyläksi yhdessä naapurikylän tai muiden kylätoimijoiden kanssa.

Hakuaika 1.12.2021-15.1.2022.

Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy tästä https://link.webropolsurveys.com/S/DE8FDAE0A7B779EF

Paperinen hakulomake löytyy alta. 

Kutsu kyläturvallisuuskoordinaattori kylään! Suunnittelemme tilaisuuden kyläänne / asuinaluettanne askarruttavista turvallisuusaiheisista kysymyksistä, esimerkiksi : tietoturva, 72h ja omaehtoinen varautuminen, rikostentorjunta, naapuriapu poikkeustilanteissa, kyläturvaryhmät, kylätalojen pelastussuunnitelmat ja kyläturvallisuussuunnitelmat.

Mira Koponen

Kyläturvallisuuskoordinaattori, Arjen turva -hanke 

050 354 3674

mira.koponen@pohjois-savonkylat.fi