Kylätaidekoordinaattori haussa Oma kylätaide -hankkeeseen

11.11.2022

Pohjois-Savon Kylät Ry hakee kylätaidekoordinaattoria

Oma kylätaide -hankkeeseen vuodelle 2023

Oma kylätaide -hanke on Taiteen edistämiskeskuksen rahoituksella toteutettava hankevuoden 2023 aikana. Hankkeessa toteutetaan harvaanasutun maaseudun kylillä ja siellä sijaitsevilla kylätaloilla Pohjois-Savossa oma kylätaide -tapahtumia, joissa kyläläiset tuovat kylätalolle tai vastaavalle yhteiselle tilalle esille omasta kodistaan tärkeäksi kokemiaan taide-esineitä. Taide-esineitä voivat olla: patsaat, itse tehtyä taide, lahjaksi saatu taulun tai esine, jokin vanha esine. Kyläläiset siis kokoavat omista kodeistaan löytyvistä esineistä / teoksista kylätaidenäyttelyn. Jokainen näyttely tulee siis olemaan oman kylänsä näköinen. Oma kylätaide -tapahtuman yhteyteen voidaan lisäksi järjestää taidetyöpaja, missä kaiken ikäiset kyläläiset pääsevät kokeilemaan, vaikka yhteisötaideteoksen maalaamista, luontoaiheisen taidekollaasiin tekoa, ympäristötaideteoksen tai vaikka keramiikkatöiden tekoa. Mikäli kylä ei innostu taidetyöpajasta, toisena vaihtoehtona on hankkia muusikko tai esiintyvä taiteilija paikalle luomaan ohjelmaa kyläläisille. Musiikkiesityksessä voidaan osallistaa kyläläisiä, he voivat toivoa kappaleita, joilla on heille merkitystä tai jonka he toivovat kuulevansa. Tai vaihtoehtona voi olla esiintyvän taiteilijan osallistava esitys, jossa voi olla lauluja, runoja, hauskuutta yms.

Kylätaidekoordinaattori

Kylätaidekoordinaattorin tehtäviin kuuluu oma kylätaide -tapahtumien organisointi kylien kanssa, taidenäyttelyiden toteuttaminen yhdessä kyläläisten kanssa, muun sisällön tuottaminen ja toteutus kylän toiveiden pohjalta, tiedottaminen ja viestintä, yhteistyötahojen kanssa toimiminen sekä tiedon välittäminen oma kylätaide -tapahtumista. Koordinaattori on itse mukana oma kylätaide -tapahtumissa kylillä. Koordinaattori kerää tarvittavan tiedon hankkeen raportoimiseksi.

Koordinaattorilta toivomme organisointi kykyä ja taitoja järjestää tapahtumia yhdessä kyläläisten kanssa. Oma kylätaide -tapahtumia järjestettäisiin vuoden 2023 aikana vähintään 12 eri kylällä Pohjois-Savon harvaanasutulla maaseutualueella. Osaat hallita tapahtumatuotannon sekä pystyt tarvittaessa huomiomaan tapahtumiin tarvittavat luvat, Teostot yms. tapahtuman toteuttamiseen liittyvät ohjeet ja säännöt. Hankkeen koordinaattori tukee viestinnällä, että kyläläiset tietävät mitä on tulossa, on suunnittelemassa tapahtumaa ja miettiä miten kyläläisten teokset ja esineet saadaan parhaiten esille. Tarvitaanko telineitä, valaistusta, patsaiden alle tukia tai tasoja. Lisäksi työntekijä selvittää mitä muuta sisältöä Oma kylätaide -tapahtumaan halutaan ja hankkii siihen tarvittavat välineet ja ohjaajat. Hankkeen työntekijä siis koordinoi tapahtumien toteuttamista ja toimii ns. kylätaidekuraattorina. Lisäksi jos tarvitaan kuljetuksia niin työntekijä organisoi niitäkin.

Toivomme kyläkoordinaattorilta hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja. Etäyhteyksien hallinta (esim. Teams, Zoom) sekä taitto-ohjelmien (Canva) käyttökokemus katsotaan eduksi. Kylillä yhteistyötä tehdään vapaaehtoisten kylätoimijoiden ja kyläläisten kanssa. Hankkeen toteuttamisessa korostuu osallisuus ja yhteisöllisyys, jotka työntekijän on hyvä ymmärtää osaksi työn tekemisen luonnetta.

Työtä tehdään Pohjois-Savon harvaanasutulla maaseutualueella.  Auto on oltava käytettävissä, koska kohteisiin ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Työ painottuu pääosin iltoihin ja viikonloppuihin, toki suunnittelua, tiedotusta ja viestintää voi tehdä myös arkipäivisin. Työntekijän toimipiste sijaitsee Siilinjärvellä Innocumissa (osoitteessa Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi), josta käsin työtä tehdään kylillä.

Työ alkaa sovitusti vuoden 2023 alussa, samoin sovittavissa on työaika prosentti hankkeelle, joka voi olla 50%-80% välillä. 80 % työaika on mahdollista 10 kk ajalle, tai muutoin työaika on pienempi.  

Lähetä työhakemus ja CV osoitteella merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi 25.11.2022 klo 14.00 mennessä. Työhaastattelut pidetään Siilinjärvellä 7.12.2022.

Työsuhteessa noudatetaan Erto:n yleistä runkosopimusta. Kokoaikaisen palkkaus 2800-3000 € / kk, josta lasketaan työajan mukaan palkka. Palkka riippuu työtehtävistä ja valittavan työntekijän osaamisesta ja työkokemuksesta.

Lisätietoja työpaikasta:

Merja Kaija, kyläasiamies 045 179 1070

merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi


Pohjois-Savon Kylät ry

toimisto: Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi

Käyntiosoite: Innocum, Isoharjantie 6, S1 rakennus, 1 krs, länsisiipi.