Koronavirukseen varaudutaan ennakoivasti

13.3.2020

Pohjois-Savon Kylät varautuu koronavirustilanteeseen ennakoivasti ja vastuuntuntoisesti. Suomi on siirtymässä osaksi epidemia-aluetta, ja Pohjois-Savon Kylät noudattaa Suomen hallituksen 12.3.2020 antamia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Kaikki Pohjois-Savon Kylien järjestämät tapahtumat ja kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, siirretään myöhempään ajankohtaan tai perutaan kokonaan toistaiseksi. Tiedotamme uusista ajankohdista mahdollisimman pian ja korona-tilanteen mukaisesti.

Suomen hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Kaikkien tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta etenkin riskiryhmien kanssa asioidessa ja lähikontakteja riskiryhmien kanssa tulee välttää. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet ja perussairaat. Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen toiminnan ja tapahtumien pääasiallisena kohderyhmänä ovat ikäihmiset tai heidän kanssaan työskentelevät henkilöt, joten perumme hankkeemme virkistyspäivät toistaiseksi.


Lisätietoja tilanteesta Pohjois-Savon Kylät ry:n osalta antaa kyläasiamies Merja Kaija merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi 045 179 1070 tai Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen osalta Satu Iljo satu.iljo@pohjois-savonkylat.fi 050 470 2381