Kevään 2023 Luontolähtöinen YSTÄVÄPIIRI-ryhmänohjaajakoulutus

16.11.2022

Tervehdys Vanhustyön keskusliitosta!

Kaipaatko osaamista iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen ja ryhmänohjaamiseen?
Hae mukaan lämminhenkiseen ja vuorovaikutteiseen Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutukseemme, jossa saat ajankohtaista tietoa ja välineitä iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä vähentävän Ystäväpiiri-ryhmän suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen.

Ajankohta ja sisältö

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutukseen kuuluu viisi lähikoulutuspäivää (2.2., 7.2., 14.3., 18.4. ja 23.5.2023 klo 9–16), joiden rinnalla osallistujat ohjaavat parityönä oman iäkkäille ihmisille suunnatun Ystäväpiiri-ryhmän lähitapaamisina tai verkossa eYstäväpiiri-ryhmänä (12 kokoontumiskertaa viikoittain).

Koulutuspaikkana Kuopiossa on Palvelualan opisto osoitteessa Asemakatu 4. Koronatilanteen vaatiessa koulutuspäivät voidaan siirtää etänä Teams-alustalla toteutettavaksi, joten koulutukseen osallistujilla on hyvä olla valmiudet tarvittaessa myös etäosallistumiseen.

Kustannukset

Koulutus maksaa ammattilaisille 100 euroa/hlö, vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille koulutus on maksuton. Hinta sisältää viisi koulutuspäivää tarjoiluineen, kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana, kirjallisen palautteen mentorilta ryhmäkertojen etenemisestä sekä koulutusmateriaalin.

Hakeminen
Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Tärkeää on motivaatio iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen ja ryhmänohjaamiseen. Koulutukseen haetaan mukaan täyttämällä verkkohakulomake nettisivuillamme 10.1.2023 mennessä. Koulutuspaikat täytetään hakujärjestyksessä, ja koulutukseen on hyvä hakeutua yhdessä oman ohjaajaparin kanssa. Koulutukseen hakeutuneet haastatellaan.

Lisätietoja

Kerron mielelläni lisää (puh. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi). Voit myös käydä kurkkaamassa nettisivujamme, joilta löydät tietoa ja videoita toiminnastamme. Vanhustyön keskusliitto on jalkauttanut tutkitusti vaikuttavaa ja voimaantumista tukevaa Ystäväpiiri-ryhmämallia eri puolille Suomea 16 vuoden ajan. Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut lähes 12 000 iäkästä ihmistä, ja Ystäväpiiri-ohjaajia on koulutettu 1200. Ystäväpiiri-ryhmämallia hyödynnetään mm. järjestöjen ja kuntien toiminnassa.