Kari Lehtola ja tietopaketti kouluverkkopäätöksenteon tueksi

16.5.2024

Kaikessa päätöksenteossa on huomioitava järki, tieto, arvot ja tunteet. Lähes kaikessa toiminnassa yhteistyö on tärkeää. Ja vuoropuhelun merkitystä ei voi väheksyä, oli aihe sitten mikä tahansa.

Tällä viikolla aiheena oli kouluverkosto ja siihen tehtävien muutoksen vaikutukset. Hieno esimerkki yhteistyöstä oli Karttulan pitäjäraadin kanssa totetutettu keskustelutilaisuus 15.5.2024. 

Tapahtuma sai alkunsa siitä, kun pitäjäraadin jäsen Emilia Halmetoja mainitsi 8.5.2024 ihan toiseen aiheeseen liittyvän palaverin lopuksi, että voisikohan Pohjois-Savon Kylät jotenkin olla mukana keskusteluissa. Keskustelun teema oli kouluverkosto ja sitä koskevat muutossuunitelmat. Siitä se lähti, ja viuh vauh vouh: illalla oli ohjelma koossa ja selvää se, että viikon päästä tapahtuma on tarjolla, 

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n Esa Aunola antoi kollegalle vinkin, että kysypä puhujaksi Karia. Yksi puhelu ja Kari Lehtola, Itä-Suomen AVI:n opetustoimen ylitarkastaja emeritus, sanoi kyllä ja oli mukana oli Pohjois-Savon Kylät ry:n kutsumana. Ja Karilla on tietoa. Tutkittua tietoa ja kokonaisvaltaisesti.

Julkaisemme Kari Lehtolan luvalla hänen esitysmateriaalin, ja jatkamme kylämäisen elämäntavan merkityksen jakamisen tiellä edelleen. 

Emilia yhdessä Jaana Antikaisen kanssa kutsui panelistit eli illan toiseen osaan paikalliset henkilöt keskustelemaan. Kiitos kaikille, nauhoitteita tulee jakoon myöhemmin.

Talkoohengestä hienona esimerkkinä Emilian äiti ja anoppi, jotka tarjoutuivat kahvituksen järjestäjiksi. 

Loppuun kiitos myös nuorille muusikoille Pihkainmäen koululta

Ja ihan loppuun pitää vielä sanoa se, että ex tempore liikkeelle lähtenyt juttu ei pääty tähän. Jo tuo ilta, ja koko viikko ennen tapahtumaa, osoitti sen , että tiedonjako ja yhteistyö ja ydessä kehittäminen on erinomainen juttu. Ja sitä jatkamme.