Kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri tukemaan kylätoimintaa kesällä 2023

31.1.2023

Hei! Lähestyn sinua Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) on järjestöstä. Yhteistyössä erilaisten paikallistoimijoiden kanssa organisoimme Suomessa leirejä, joilla ryhmä kansainvälisiä vapaaehtoisia kokoontuu työskentelemään jonkin yleishyödyllisen tavoitteen tai projektin parissa. Etsimme nyt leirinjärjestäjiä vuodelle 2023, ja olisi hienoa saada kyläyhdistyksiä mukaan. Meillä on todella hyviä kokemuksia eripuolilta Suomea onnistuneista leireistä, joihin koko kylä on innolla lähtenyt mukaan.


Mikäli teillä on tiedossa töitä, joihin kaipaisitte talkooapua, alta voi lukea, mistä leiritoiminnassa on kyse. Tätä viestiä saa myös jakaa eteenpäin muille yleishyödyllisille toimijoille tai meille voi vinkata muista leiri-isännäksi sopivista tahoista, joihin olemme mielellämme yhteyksissä.

Mikä KVT?
KVT on kansalaisjärjestö, joka edistää ruohonjuuritason toiminnalla rauhaa, yhdessä tekemistä, yhdenvertaisuutta ja  aktiivista kansalaisuutta. Kauttamme voi lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön tai tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa. Tämän lisäksi tarjoamme vapaaehtoistyömahdollisuuksia maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille.

Mikä ihmeen leiri?
Leirille osallistuu n. 8-14 ulkomaalaista vapaaehtoista ja 1-2 leirinvetäjää Suomesta. Leiri kestää kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Leirillä tehdään käytännönläheistä työtä, joka ei vaadi erityistä ammattitaitoa. Leirin voi järjestää yleishyödyllinen yhteisö, esimerkiksi yhdistys, oppilaitos, kunnallinen nuorisotoimi tai osuuskunta. Leirin voi järjestää myös yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Leirin järjestävä yhteisö tarjoaa talkooperiaatteen mukaisesti vapaaehtoisille ylläpidon sekä työnohjauksen. KVT rekrytoi kansainväliset vapaaehtoiset ja leirinvetäjät, hoitaa heidän vakuutuksensa sekä auttaa käytännön asioiden hoitamisessa. Useimmat leirit järjestetään kesällä, mutta leirin järjestäminen myös muuhun vuodenaikaan on mahdollista.

Miksi järjestäisin leirin?
Leiri on hyvä tapa saada hoidettua tehtävä, jolle ei tunnu löytyvän aikaa tai tekijöitä. Esimerkkeinä maalausta kaipaava kylätalo, virkistystoimintaa eri sosiaaliryhmille, siistimistä tarvitseva ulkoilualue, perinteinen kyläjuhla ilman riittäviä apukäsiä ja niin edelleen. Leirin avulla saatte myös näkyvyyttä yhdistyksenne toiminnalle ja kylällenne. Parhaimmillaan leirit elävöittävät paikallisyhteisöjä ja luovat monikulttuurisia kohtaamisia pienille paikkakunnille. Jos yhdistyksesi tai yhteisösi on vailla reipasta talkooapua, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Mitä leirin järjestäminen maksaa?
Leirinjärjestäjät maksavat KVT:n yhteisöjäsenmaksun, joka on 200 euroa vuonna 2023. 

Lisäksi leirinjärjestäjä vastaa leiriläisten majoitus- ja ruokakuluista leirin aikana. 
Ruokabudjetti on useimmilla leireillä noin 1500 euroa kun leiri kestää 10 päivää ja osallistujia on 10. Useat leirinjärjestävät ovat pystyneet hyödyntämään erilaisia projektirahoituksia tai paikallisia sponsoreita (kauppoja jne.) majoitus- ja ruokakulujen kattamisessa.

Millaisia leirejä on aiemmin ollut?
Ylen tekemä videopätkä Äijälän perhekodin leiristä
Video Mankilan leiristä 
Videokoonti kesän 2016 leireistä
Video Tavastkengän leiristä
Aiemmin leirejä on järjestetty mm. Mankilan, Evijärven, Tavastkengän, Veneskosken, Möhkön, Auran ja Viljakkalan kylillä.

Mistä saan lisätietoa ja miten etenen?
KVT:n nettisivuilta löydät paljon lisätietoa leirin järjestämisestä Suomessa, mm. leirinjärjestäjän oppaan. Mikäli olet kiinnostunut leirin järjestämisestä, voit olla myös yhteydessä suoraan meihin lisäkysymysten kanssa: leirit@kvtfinland.org Autamme mielellämme kaikenlaisissa käytännön asioissa ja pohdinnoissa.

Kun leirisuunnitelmasi on selkiytynyt, voit täyttää nettisivuiltakin löytyvän alustavan kyselyn. Toivomme saavamme alustavat kyselyt helmikuun alkupuolella leirin järjestämisestä kiinnostuneilta tahoilta.

Ystävällisin terveisin,

Laura

Järjestö- ja leirikoordinaattori

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry / KVT Finland 

leirit@kvtfinland.org 

+358 451 049 829

Ma-to 10-16 / Mon-thu 10am-4pm

www.kvtfinland.org

www.facebook.com/kansainvalinenvapaaehtoistyo

www.instagram.com/kvtfinland