Kehittämisyhdistys Kalakukon tulevaisuus keskustelut alkavat

26.1.2021

Kaikille avoimet tulevaisuuskeskustelut alkavat -tule mukaan!

Miltä näyttää Kalakukko-alue vuonna 2030? Millaista on elämä tulevaisuuden maaseudulla? Mitä tulevaisuuden maaseudulla voi harrastaa? Millaisia palveluja tulevaisuudessa tarvitaan? Osallistu kertomalla oma näkemyksesi. Keskusteluissa koottua tietoa hyödynnetään Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n strategian valmistelussa uudelle rahoituskaudelle.

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry selvittää alueensa tulevaisuuden näkymiä teemoitettujen tulevaisuuskeskusteluiden avulla. Keskusteluiden tavoitteena on koota alueen asukkaiden, yrittäjien, päättäjien ja eri toimijoiden näkemyksiä tulevaisuuden maaseudusta. Tilaisuuksia järjestetään neljä ja ne ovat kaikille avoimia.

Tilaisuuksissa on lyhyt alustus ja teemaan virittäytyminen. -Toivomme rohkeasti uuteen tähtäävää keskustelua ja nyt on mahdollisuus tuoda villeimmätkin visiot kuuluviin, toiminnanjohtaja Jaana Paananen kannustaa.

Tulevaisuuskeskustelut järjestetään Teams-etäyhteydellä ja niihin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen toimisto@kalakukkory.fi Ilmoittautuneille lähetetään etukäteen osallistumislinkki.

Tunnin mittaiset keskustelut on jaettu eri teemoihin ja ne järjestetään neljänä peräkkäisenä torstaina. Tilaisuudet alkavat klo 17.30. Viikoittaiset teemat ovat seuraavat:

1) Maaseudun älykäs elinympäristö, harrastukset, kansalaistoiminta to 11.2.21 klo 17.30–18.30

2) Nuoret tulevaisuuden tekijöinä to 18.2.21 klo 17.30–18.30

3) Maaseudun uudet palvelut ja tuotteet sekä yrittäjyys to 25.2.21 klo 17.30–18.30

4) Maa- ja metsätalous, maaseutuelinkeinot, ruoka to 4.3.21 klo 17.30–18.30

Tämän lisäksi keskustelujen läpileikkaavina teemoina ovat digitalisaatio, ympäristö ja kansainvälisyys.

Avoimet keskustelut ovat osa laajempaa strategiatyötä

Tulevaisuuskeskustelujen antia hyödynnetään Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n paikallisen strategian suunnittelussa uudelle rahoituskaudelle. Paikallisen strategian tulee tukea ELY-keskuksen alueellista maaseutuohjelmaa ja alueen kuntien strategioita. Kalakukko käy kevään aikana läpi alueen kuntien strategiat ja osallistuu Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueellisen ohjelman valmisteluun.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry, toiminnanjohtaja Jaana Paananen, 040 510 3258, jaana.paananen@kalakukkory.fi