Järjestöjen tilannekuvakysely auki 31.1.-8.2.2021

27.1.2021

Järjestöjen tilannekuvakysely auki 31.1.-8.2.2021

Koronatilanne näyttää kiristyvän myös ainakin joillakin Itä-Suomen alueella, joten koronarajoitusten ja suositusten noudattamiseen on erityisesti nyt tarvetta. Koronarokotukset tuovat aikanaan toivottavasti käänteen parempaan suuntaan, kun yleisörokotuksia saadaan joskus aikanaan käyntiin.

SPR Savo-Karjalan piiri kokoaa koronaepidemiaan liittyvää järjestöjen tilannekuvaa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Järjestöjen tilannekuvan kooste on osa viranomaisten maakunnallista tilannekuvaa ja toimitetaan myös SPR:n valtakunnallisen koontiraportin mukana Sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) sekä Valtioneuvoston (VN) tilannekeskukselle. Kyselyn tavoitteena on kerätä tietoa järjestökentän auttamisvalmiuksista ja resursseista sekä niiden tekemistä havainnoista alueensa tai toimintakenttänsä avuntarpeesta toimitettavaksi viranomaisille.

Kevään 2021 tilannekuvakyselyt toteutetaan helmi- ja huhtikuun ensimmäisen viikon aikana.

Linkki avautuu maanantaina ja sulkeutuu sunnuntaina klo 24.00. Kyselyn linkki lähetetään listallamme oleville yhdistyksille spostitse sekä julkaistaan SPR Savo-Karjalan piirin nettisivulla https://rednet.punainenristi.fi/savo-karjala > järjestöjen tilannekuvakysely tai suoralinkki https://rednet.punainenristi.fi/node/60905.

Kyselyllä ei kerätä akuuttia tai kiireellistä reagointia vaativaa tietoa! Olethan näissä tilanteissa suoraan yhteydessä asianomaiseen viranomaiseen, kuntaan tai SPR:n piiritoimistolle.

Koostamme kyselyn vastauksista koosteen, josta ei ole tunnistettavissa suoraan yksittäisiä vastaajia tai henkilöitä. Kyselylomakkeelle EI saa merkitä avunkohteena olevien henkilö- tai muita tunnistettavissa olevia tietoja.  Järjestö tai yhdistys säilyttää autettavien mahdolliset henkilötiedot itsellään ja tarvittaessa viranomainen tai kunta pyytää lisätietoja ja sopii yksityiskohdista ko. toimijan kanssa.

Lähetämme kyselylinkin vielä erikseen myös aiempiin kyselyihin vastanneille yhdistyksille perjantaina.

LISÄTIETOA JA TUKEA

Jos kyselyyn, tilannekuvaan tai koronatilanteeseen liittyen tulee kysyttävää, voitte olla yhteydessä SPR:n piiritoimistolle:

  • Valmiussuunnittelija Markku Kasurinen, p. 040 560 2108 (tavoitettavissa pääasiallisesti ma-ti)
  • Valmiuspäällikkö Mika Korppinen, p. 0400 648 268
  • Piiritoimiston viikkopäivystäjä (arkisin klo 9-15), p. 0400 158 390

Mikäli kyselyjen välillä tietoihin tulee merkittäviä muutoksia (esim. yhdistyksenne yhteyshenkilö vaihtuu), voi siitä ilmoittaa osoitteeseen saka.osastontuki [ät] redcross.fi.