Citynomadi yhteisöreitit poistuvat

23.3.2021

Kyläreittejä Nomadi-mobiilisovelluksella

Avoimet Kylät verkossa -tapahtuma kesällä 2020 innosti yli 50 kylää luomaan Nomadi-mobiilisovellukseen kyläpolkuja ja ulkoilureittejä sekä/tai tuomaan kyläkohteitaan esittelykartalle. Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää kylän raitin tai maastossa polun ja kulkijan sijainnin sekä ilmoittaa kohdalle osuvasta kyläkohteesta teksteineen, kuvineen, videoineen tai muine sisältöineen. Tietokoneelta voi myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen. Nomadi-reitteihin voi tutustua täällä: https://citynomadi.com/route.

Linkit Avoimet Kylät verkossa -tapahtumaan tehtyihin KyläNomadi-reittien selainversioihin löytyy täältä https://citynomadi.com/route/?keywords=kylänomadi. Ja samat reitit löytyvät, kun lataa älylaitteeseen ilmaisen Nomadi-sovelluksen (https://app.citynomadi.com/) ja laittaa hakusanaksi KyläNomadi tai AvoimetKylät (toukokuuhun 2021 asti reittejä on sekä Premium-sivulla että Community/Yhteisö-sivulla, tämän jälkeen ainoastaan Premium-sivulla).

Nyt on aika päivittää ja hioa vanhoja reittejä ja alkaa luomaan uusia, sillä Avoimet Kylät -päivä 12.6.2021 lähestyy! Käykäähän tutustumassa jo tehtynyihin reitteihin ja innostukaa luomaan reitti myös omalle kylällenne!

Reitin hinnoittelu

Suomen Kylät ry on sopinut Citynomadi Oy:n kanssa, että verkostomme kyläyhdistykset saavat jatkossa luoda Premium-reittejä hintaan 100 € + alv. Tähän kertahintaan reitin saa näkyviin 5 vuodeksi. Premium-asiakkaat saavat reiteilleen Citynomadin markkinointituen ja näkyvyyden ja lisäksi:

 • OpenStreet-karttapohjan vaihto maastokarttapohjaksi
 • Premium asiakkaina kylät voivat osallistua UKK-webinaariin (mm. vastauksia Usein Kysyttyihin Kysymyksiin), joka pidetään torstaisin klo 14.00. Viikoittaiseen webinaariin voi ilmoittautua: nadja@citynomadi.com
 • Premium-asiakkaat saavat Citynomadin asiakasinfon
 • Premium-asiakkaiden käytössä tarkka statistiikka reiteille WebTunerin kautta

Kylätoimijoiden Premium-reittitarjouksesta saa lisätietoa Suomen Kylien järjestösihteeri Marianne Liitelältä (marianne.liitela@suomenkylat.fi, p. 045 887 1511).

Aiemmin tehdyt Community/Yhteisö-reitit poistuvat toukokuussa 2021!

Jo tehdyt Community/Yhteisö-reitit poistuvat toukokuussa 2021 ja ne voidaan siirtää sellaisenaan Premium-reiteiksi. Mikäli reittiä ei siirretä Premium-reitiksi, vanha reitti ei häviä, mutta se poistuu näkyvistä ja hakutoiminnoista, ja sen voi siirtää Premium-reitiksi myöhemminkin. Hinnoittelu on sama kuin uusille Premium-reiteille.

Tässä alla on toimintaohjeet niille, jotka haluavat päivittää Community/Yhteisö-reittinsä Premium-reitiksi, sekä uusien reittien tekijöille:

Community/Yhteisö-reitin Premium-reitiksi siirtävät:

 • Täyttäkää ja lähettäkää 18.4.2021 mennessä tämä lomake: https://bit.ly/2OuNqvC, jossa ilmoitatte
 • yhdistyksen nimi
 • y-tunnus
 • laskutusosoite
 • yhteyshenkilö yhteystietoineen (puh/s-posti)
 • olemassa olevan ja siirrettävän Yhteisö-reitin osoite (https://citynomadi.com/route/... + pitkä numerosarja)
 • olemassa olevan ja siirrettävän Yhteisö-reitin nimi
 • käyttäjätunnus (Citynomadiin kirjautuessanne käyttämänne tunnus, ei salasanaa!)
 • jos haluatte vaihtaa olemassa olevan karttapohjan
 • Suomen Kylät/Marianne Liitelä (p. 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi) toimittaa siirtopyynnöt kootusti Citynomadille.

Uusien reittien tekijät:

 • Tutustukaa olemassa oleviin reitteihin, alla oleviin ohjeisiin ja koulutusmateriaaleihin.
 • Kirjautukaa käyttäjäksi ja luokaa tunnukset Citynomadin Tunerissa (https://citynomadi.com/). Tuner-työkalu on etusivulla kartan alla.
 • Täyttäkää tämä lomake: https://bit.ly/3c5QpCU, jossa ilmoitatte
 • käyttäjätunnus (Citynomadiin kirjautuessanne käyttämänne tunnus, ei salasanaa!)
 • Suomen Kylät/Marianne Liitelä (p. 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi) toimittaa tiedot uusista reittien tekijöistä kootusti Citynomadille noin kerran viikossa (tai useammin).
 • Kun teille on annettu Premium-oikeudet, voitte aloittaa reitin tekemisen.

Koulutusta ja ohjeita:

CITYNOMADI-KOULUTUSILTA ti 30.3. klo 18–20

Suomen Kylät ry toteuttaa yhteistyössä Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten kanssa koulutusillan ti 30.3. klo 18–20 kyläreittien ja kylien esittelykarttojen tekemisestä Citynomadi-sovelluksessa. Koulutusilta on tarkoitettu niin uusille kuin vanhoillekin tekijöille.


Koulutuksen tulee pitämään maisema-asiantuntija Katriin Koski Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista. Toivomme, että varsinkin uudet reittien tekijät tutustuisivat ennakkoon Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten koulutusvideoon Citynomadin mobiilireitin teon perusteista 30.10.2020: https://www.youtube.com/watch?v=32Rqxh-rbX4


Muuta materiaalia ja ohjeita löydät täältä: https://suomenkylat.fi/yhteistyo/


Koulutus järjestetään verkossa Teams-alustalla. Osallistujille lähetetään sähköpostitse kokouslinkki koulutusiltaa edeltävänä päivänä. Ilmoittaudu koulutukseen 29.3. mennessä lomakkeella: https://bit.ly/3emsy4x