Avoimet Kylät -päivään ilmoittautuminen avattu!

13.2.2020

Avoimet Kylät -tapahtuma tulossa 13.6.2020


Vuosittaisen Avoimet Kylät -päivän järjestävät yhteistyössä

  • Suomen Kylät ry,
  • maakunnalliset kyläyhdistykset ja
  • paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Valtakunnallisen tapahtuman tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Pohjois-Savon Kylät koordinoi Avoimet Kylät -päivää Pohjois-Savon alueella.


Kylätapahtumat voivat olla esimerkiksi kylä- ja luontokierroksia, musiikkiesityksiä, kilpailuja, tapahtumia, lintubongausta, teatteria ja museokierroksia. Oikeastaan mitä vaan, mitä kylänne haluaa esitellä.

Pääasia, että Avoimet Kylät -tapahtumassa esitellään paikallista elämänmenoa, lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja muistutetaan maaseudun mahdollisuuksista.


Kevään aikana kyliltä ja paikallisilta yhdistyksiltä toivotaan ideoita ja intoa lähteä mukaan tähän tapahtumaan. Se onnistuu helposti:


Tapahtumaan osallistumista suunnittelevat kylät ja yhdistykset:


1.      Suunnitelkaa päivän tapahtuma oman kylän porukalla, ja tehkää päätös osallistumisesta.

2.      Lähettäkää tieto osallistumispäätöksestä Pohjois-Savon Kylille viimeistään 30.4.2020 mennessä oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta.Pohjois-Savon Kylät ry puolestaan:

  • teettää Pohjois-Savon Avoimet Kylät -tapahtumaan oman kartan,
  • valmistelee muun tarvittavan markkinointimateriaalin,
  • hoitaa tiedotuksen medialle sekä
  • laittaa osallistuville kylille materiaalia (muun muassa tapahtuman tarroja, joita voi käyttää opasteissa) toukokuun loppupuolella/kesäkuun alkupäivinä. Mahdollisimman pian kuitenkin.

Ilmoitathan kylänne mukaan Avoimet Kylät -tapahtumaan 30.4.2020 mennessä. Lisätietoja antaa kyläkoordinaattori Sari Vainikainen (sari.vainikainen@pohjois-savonkylat.fi).

Avoimet Kylät järjestetään aina kesäkuun toisena lauantaina. Päivän valtakunnalliset sivut löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.