Avoimet joulukylät

1.12.2022

Ensimmäistä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Avoimet Joulukylät keräsi lähes kolmesataa ilmoitettua tapahtumaa. Avoimet Joulukylät -konseptin ideana on saada yksittäisten kyläyhdistysten tapahtumille näkyvyyttä ja samalla enemmän vierailijoita kylille ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumia ilmoitettiin mukaan kaikista Suomen maakunnista.

- Joulukuussa kylillä järjestetään valtavasti erilaisia myyjäisiä ja joulutapahtumia. Halusimme kokeilla, että voisiko näitä tunnelmallisia kylien joulutapahtumia kerätä yhteen ja samalle alustalle. Olemme erittäin tyytyväisiä ilmoittautuneiden kylien määrään, sillä järjestämme tapahtumaa nyt ensimmäistä kertaa. Meillä on toki Avoimet Kylät -päivä, josta olemme ottaneet mallia Avoimet Joulukylät -tempaukseen, kertoo Suomen Kylien viestintäpäällikkö Anssi Ketonen.

Avoimet Joulukylät kokoaa kyläyhdistysten tai vastaavien yhdistysten joulukuussa järjestettävät tapahtumat yhdelle tapahtumakartalle. Kartalta voi katsoa helposti lähellä sijaitsevat joulutapahtumat ja lähteä tutustumaan naapurikylän järjestämään joulutapahtumaan. Kaikki ilmoitetut tapahtumat löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/joulukylat.

Avoimet Joulukylät on Suomen Kylien ja maakunnallisten kyläyhdistysten yhteinen ja koko Suomessa toteutettava tapahtumakokonaisuus. Kaikki tapahtumat järjestetään aikavälillä 1.–24. joulukuuta. Päivittäin julkaistaan myös jouluinen tervehdys joltain tapahtumassa mukana olevalta kylältä. Kylien käyttöön on tarjottu valmis Avoimet Joulukylät -markkinointilogo. Logon lisäksi mukana olevat yhdistykset ovat voineet ladata valmiita markkinointipohjia mainosten tekemiseen.

Pohjois-Savossa on paljon jouluisia tapahtumia, kannattaa tutustua karttaan ja kierrellä kylillä. Kartta löytyy täältä