Vuonna 2022 

Avoimet Kylät -päivää vietetään 11.6.2022.

Tutustu! Tykkää! Jaa! Kommentoi!

#AvoimetKylät #TeeSeKylillä #MaalleAsumaan

 Kaikki kohteet löytyvät täältä

http://avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Vuoden 2021 tapahtumat:

Kylät somettavat tulevana lauantaina – Pohjois-Savossa esillä ITE-taidetta, kylien elämää kuvina ja tarinoina, retkikohteita ja tapahtumia.

Korpijoella kylätapahtumaa vietetään ulkona, on kirpputoria, musiikkia ja leikkimielistä kisailua, samalla kyläyhdistyksen kahvio palvelee. Rytkyllä vietetään lasten taide- ja ympäristökasvatusleiriä, johon pääsee tutustumaan virtuaalisesti Rytkyn kylän Instagram tilin kautta.

Siilinjärveltä mukana ovat Kumpunen, Kolmisoppi ja Etelä-Siilinjärven kylät (Jännevirta, Räimä, Toivala, Vuorela).  Kolmisopella voi lähteä tutustumaan kylän patikkapolkuun ja kerätä samalla geokätköjä. Kumpunen esittelee omaa kyläänsä asuinpaikkana ja Etelä-Siilinjärven kyliä esitellään kuvien ja sanoin virtuaalisesti.

Vehmersalmella esitellään eri kyliä kuvien ja tarinoiden kautta somekanavissa. Sorsakoskelle on avautunut uusi historiallisia kuvia sisältävä nettisivusto ja lauantaina kisaillaan Sorsakoski DGP Frisbeegolfkisa Niskaharjulla. Timolan uimarannalla Leppävirralla järjestetään suosiotaan kasvattanut yhdeksäs Soisalo Open Beach Volley tapahtuma 11-13.6.2021. Mustinmäeltä esillä Orinoro retkeilykohteena. Maallemuuttoa miettivä voi tutustua Mustinmäen, Leppävirran, Vesannon ja Tervon asunto- ja tonttitarjontaan.

Palonurmessa esitellään nuorisoseurantaloa ja Rautavaara on paras luonnostaan. Retkeilyreittejä, luonnonhiekkaisia uimarantoja ja muita kiinnostavia kohteita löytyy eri puolilta Rautavaaran kuntaa.

Vieremällä esillä valokuvia Vieremän Pohjoiskyliltä ja pohjoiskyläläisten käsitöistä. Kauppilanmäen kylä esittelee kylää Facebookissa.

Lukkarilan kylä julkaisee videoesitykset vanhoista luokkakuvista sekä haastatteluja Lukkarilan koulujen entisistä oppilaista. Lisäksi voi tehdä videovisiitin ITE -taiteilija Romurinsessan luona Paloisten kylälle.

Navettapunainen esittelyssä Hautolahden kylältä Tervosta, jonka lisäksi voit tehdä videovisiitin ITE -taiteilija Anna Wildrosen luo Rautalammin Kerkonkoskelle. Vesantoa esitellään asuinpaikkana ja Tiitilän kylästä esillä Patoveden kierros. Etelä-Tuusniemellä patikoidaan Luostarin maisemissa.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Valtakunnallisesti mukana yli 500 kohdetta ja Pohjois-Savosta reilut 30.  Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Kartalla kerrotaan mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Lisätietoja:

Merja Kaija, kyläasiamies 

045 179 1070

merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi