Syyskokous terveiset

10.12.2014 08:40

Pohjois-Savon Kylät ry:n syyskokous pidettiin 29.11.2014 Kauppilanmäellä. Avauspuheenvuorosta vastasi kansanedustaja Seppo Kääriäinen. Kääriäinen nosti esiin puheessaan, että kylät ovat meille yhteisiä, tärkeitä asioita ja kiitteli kylähengen vaalimisesta ja yhteisöllisyyden ilmapiiristä, näitä vain ei osata riittävästi arvostaa, vaikka työ on erittäin arvokasta. Kokouksessa valittin puheenjohtajaksi jatkamaan kauden 2015-2016 Minna Makkonen. Kokouksessa valittiin hallitus sekä vahvistettiin vuoden 2015 toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksut. Lue lisää ja avaa koko uutinen syyskokouksesta. 

Pohjois-Savon Kylät ry syyskokous

Kuvassa kansanedustaja Seppo Kääriäinen ja kyläasiamies Merja Kaija. Kuva Minna Partanen. 

Pohjois-Savon Kylät ry:n syyskokous pidettiin Kauppilanmäellä Pohjois-Savon Vuoden Kylässä 2014. Avauspuheenvuorosta vastasi kansanedustaja Seppo Kääriäinen. Kääriäinen nosti esiin puheessaan, että kylät ovat meille yhteisiä, tärkeitä asioita.  Kääriäinen puhui lisäksi, että soratiet on pidettävä kunnossa, tai muuten Suomelle käy huonosti, vihreät luonnonvaramme ja elintarvike huolto eivät pelaa jos alempi tieverk

ko ja yksityistiet eivät ole kunnossa. Kääriäinen sanoikin, että tiet ovat Suomen verisuonet, niiden on toimittava. Lisäksi laajakaistan pitäisi olla kaikilla saatavissa, koska monet haluavat muuttaa rauhallisempaan ja luonnonläheisempään ympäristöön.  Kääriäinen kiitteli kylähengen vaalimisesta ja yhteisöllisyyden ilmapiiristä, näitä vain ei osata riittävästi arvostaa, vaikka työ on erittäin arvokasta.

Kylätoiminnan edistäminen ja kehittäminen

Syyskokouksessa vahvistettiin Pohjois-Savon Kylät ry:n vuoden 2015 toimintasuunnitelma, jossa korostetaan kylätoiminnan kehittämistä sekä yhteistyön tiivistämistä. Pohjois-Savon Kylät ry:n rooli m on toimia kylä- ja asukasyhdistysten ja kylien yhteenliittymien asioiden eteenpäin viejänä sekä tukea asuinalueiden, kylien kuin kaupunginosien elinvoimaisuutta, arjen turvallisuutta, sosiaalista hyvinvointia ja lähipalveluita. Pohjois-Savon Kylät ry toimii yhteyksien rakentajana sekä tiedon välittäjänä eri toimijoille. Pohjois-Savon Kylät ry haluaa nostaa kylä- ja asukastoiminnan arvostusta sekä edesauttaa toimijoita hyödyntämään erilaisten rahoituslähteiden mahdollisuudet kylä- ja asukastoiminnan kehittämisessä. Yhdessä toimijoiden kanssa turvataan maaseudun lähipalveluita sekä kylien omaa lähipalvelutuotantoa, nostatetaan esiin asukkaiden oman äänen esille tuominen sekä asukkaiden osallisuuden lisääminen.

Hallitus 2015

Kokouksessa valittiin Pohjois-Savon Kylät ry:n puheenjohtaja kaudelle 2015-2016 sekä hallitus vuodeksi 2015. Puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Minna Makkonen Vieremältä. Hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Kari Vornanen (Sonkajärvi) varalle Minna Partanen (Vieremä), Pentti Kaulamo (Leppävirta) varalla jatkaa Terttu Herranen (Leppävirta) ja hallituksessa erovuoroisista jatkavat Seija Korhonen (Tervo) varalla Pirkko-Liisa Hätinen (Tervo), Auvo Hirvonen (Tuusniemi), varalla Ulla Levämäki (Tuusniemi) ja hallituksessa vuonna 2015 jatkavat Leena Luostarinen (Varkaus), Osmo Asikainen (Varkaus), Eero Suominen (Kuopio) ja varalle valittiin Kaarina Korhonen (Kuopio) sekä Teija Lipponen (Nilsiä/Kuopio) ja varalla Pentti Puustinen (Nilsiä/Kuopio).   Leader-ryhmän edustajana on Jaana Paananen Kehittämisyhdistys Kalakukosta ja varalla Jorma Holopainen.  Pohjois-Savon Liittoa edustaa Pekka Kaikkonen.  Kyläasiamiehenä jatkaa Merja Kaija.