Leppävirran kyläneuvosto sai Demokratiapalkinnon!

15.10.2014 08:28

Oikeusministeriö myönsi Leppävirran kyläneuvostolle Demokratiapalkinnon Kuntaliiton Demokratiapäivässä Helsingissä 14. lokakuuta. Vuonna 2014 jaettavalla Demokratiapalkinnolla halutaan palkita lähidemokratiaa vahvistava toimintatapa, kokeilu tai innovaatio, joka edistää kuntalaisten ja kansalaisten osallistumisoikeuksien toteutumista. Palkinnolla halutaan samalla kiittää kaikkia suomalaisia lähi- tai paikallisen osallistumisen ja vaikuttamisen parissa työskenteleviä.

Leppävirran kyläneuvosto sai Demokratiapalkinnon!

Oikeusministeriö myönsi Leppävirran kyläneuvostolle Demokratiapalkinnon Kuntaliiton Demokratiapäivässä Helsingissä 14. lokakuuta. Demokratiapalkinto jaettiin neljälle lähidemokratiaa edistävälle toimijalle: Aspa-säätiön tarjoamalle VERTAISarviointi-laadunarviointimenetelmä asumispalveluille, Asukkaiden Lappeenranta -toiminnale, kyyjärveläiselle verkkopalvelu Nopola News:lle sekä yleisöäänestyksen voittajalle Leppävirran kyläneuvostolle.

Leppävirran kyläneuvosto toimii kylien ja kunnan välisenä yhteistyö- ja keskustelufoorumina. Se kokoontuu säännöllisesti pohtimaan kylien ja kylätoimintatyön kehittämistä. Kokoukset ovat avoimia kaikille, mutta kylien edustus on turvattuna virallisilla jokaisen kylän kokousedustajalla. Kyläneuvosto nostaa kylien tärkeiksi kokemia asioita esille ja käsiteltäväksi sekä tekee tarvittaessa esityksiä kunnalle. Yksi sen tärkeimpiä saavutuksia on maaseutuohjelman laatiminen kunnalle.

Lue koko uutinen: 

http://www.kylatoiminta.fi/uutiset/103/Leppaevirran-kylaeneuvosto-sai-Demokratiapalkinnon.html

Demokratiapalkinnon saajien esittelyvideot löytyvät Youtubesta,

tämän linkin takaa tai kopioimalla tämä linkki:  https://www.youtube.com/watch?v=A98hlI3okso&list=PLBOD3s07Ie2xGVM1Xknfh7cHf3jmTsDyG&index=3