Vuoden 2014 Kylän ja Vuoden Kylätoimijan ja Maaseututoimijan haku on käynnistynyt

20.02.2014 00:00

Vuoden 2014 pohjoissavolaisen kylän haku on avattu ja päättyy 31.3.2014. Vuoden kylän valinnan Pohjois-Savossa ovat yhdessä tehneet Pohjois-Savon Kylät ry ja Pohjois-Savon liitto jo vuodesta 1993 alkaen. Ehdotuksia haetaan lisäksi Vuoden 2014 Kylätoimijaksi sekä Maaseututoimijaksi. 

VUODEN 2014 KYLÄN HAKU

Vuoden 2014 pohjoissavolaisen kylän haku on avattu ja päättyy 31.3.2014. Vuoden kylän valinnan Pohjois-Savossa ovat yhdessä tehneet Pohjois-Savon Kylät ry ja Pohjois-Savon liitto jo vuodesta 1993 alkaen.

Vuoden 2013 kyläksi valittiin Pohjois-Savossa Etelä-Tuusniemi, Tuusniemeltä ja Suomen Vuoden Kyläksi 2013 Soinilansalmi Leppävirralta. Pohjois-Savon Vuoden Kylät löytyvät täältä.

Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä, tuloksellista ja monipuolista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.

Valtakunnallisen Vuoden Kylän ja kunniamaininnan saavien kylien julkistaminen tapahtuu paikalliskehittäjien valtakunnallisessa LOKAALI -juhlaseminaarissa, joka järjestetään tänä vuonna lauantaina ja sunnuntaina 6. - 7.9.2014 Keski-Suomessa, Hankasalmella. Täältä löydät Vuoden Kylät –listauksen.

Hakulomakkeen voi palauttaa postitse: Pohjois-Savon Kylät ry, kyläasiamies Merja Kaija, Koulutie 2 as. 2, 71800 Siilinjärvi tai sähköpostilla pohjoissavonkylat@gmail.com

VUODEN 2014 KYLÄTOIMIJAN JA MAASEUTUTOIMIJAN HAKU

Paikalliskehittäjän valtakunnallisen LOKAALI-juhlaseminaarin yhtyedessä nimetään ja palkitaan Vuoden Kylän lisäksi Kylätoiminnan tiennäyttäjiä eli kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Nämä henkilöt ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa. Kylätoiminnan tiennäyttäjä on valittu vuodesta 1999 lähtien. 

Lisäksi seminaarissa nimetään myös Vuoden Maaseututoimija eli henkilö, joka on saavuttanut tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä.  Maaseututoimijan valinnassa ei painoteta niinkään pitkää toiminta-aikaa vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta. Lisätietoa Kylätoimijan ja Maaseututoimijan hausta löydät Suomen Kylätoiminta ry:n sivuilta tämän linkin takaa ja sieltä löytyy listana aiemmin nimetyt Kylätoiminnan tiennäyttäjät ja Maaseututoimijat.

Pohjois-Savon osalta ehdotuksia otetaan vastaan 31.3.2014 asti. Ehdotuksessa tulisi käydä ilmi ketä ehdotetaan sekä vapaamuotoiset perustelut sekä kuka on ehdottajana.  Ehdotuksen toimitetaan joko postitse tai sähköpostitse: Pohjois-Savon Kylät ry, kyläasiamies Merja Kaija, Koulutie 2 as. 2, 71800 Siilinjärvi tai sähköpostilla pohjoissavonkylat@gmail.com.

Pohjois-Savon ehdotukset käsitellään Pohjois-Savon Kylät ry:n hallitus kokouksessaan 8.4.2014.

Lisätietoja Vuoden 2014 pohjoissavolaisen kylän hausta sekä ehdotuksien antamisesta saat:

Pohjois-Savon Kylät ry, kyläasiamies Merja Kaija