Uusi kyläasiamies

02.02.2014 00:00

Uutena kyläasiamiehenä on aloittanut Merja Kaija Siilinjärveltä.

Merja Kaija on aloittanut uutena kyläasiamiehenä Pohjois-Savon Kylät ry:ssä

Pohjois-Savon Kylät ry on valinnut uudeksi kyläasiamieheksi Merja Kaijan (33) Siilinjärveltä. Kaija on itse kotoisin aktiiviselta kylältä, Maaningan Tuovilanlahdesta. Kaija on työskennellyt aiemmin toiminnanjohtajana 4H:lla Joensuussa sekä Pääkaupunkiseudulla. Kaija paluu muutti Savoon kotiseudulla reilut 2 vuotta sitten. Savoon muuton jälkeen hän on työskennellyt Nuorten Palvelu ry:ssä ja opinnot yhteisöpedagogiksi ovat loppusuoralla Mikkelin Ammattikorkeakoulussa.

Kaija itse näkee, että vain kylätoimintaa kehittämällä ja antamalla kylätoimijoille resursseja voidaan maakunta pitää elinvoimaisena. Kylien oma aktiivisuus ja omien tarpeiden esille tuominen mm. kuntien suuntaan lisää myös asukkaiden äänen saamista esille esimerkiksi kuntaliitoksia tehtäessä.

Kyläasiamies edistää kylätoimintaa

Kyläasiamiehen työnkuvaan kuuluu yhteydenpito jäsenyhdistyksiin, kylärekisterin ja kylätalorekisterin ylläpitäminen, yhteydenpito Pohjois-Savon kylät ry:n yhteistyökumppaneihin, Pohjois-Savon Kylät ry:n toiminnasta tiedottaminen sekä lisäksi kyläasiamies osallistuu Pohjois-Savon Kylät ry:n hallituksen kanssa Pohjois-Savon kyläohjelman laadintaan sekä kylätoiminnan kehittämiseen Pohjois-Savon maakunnan alueella.

Pohjois-Savon Kylät ry:n toimintavuosi 2014

Pohjois-Savon Kylät ry on toiminut pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä ja kylätoiminnan kehittäjänä jo 20-vuotta. Vuonna 2014 Pohjois-Savon Kylät ry:n toimintaa linjaa Pohjois-Savon kyläohjelman laadinta, Vuoden Kylän valintaan osallistuminen, lähidemokratian kehittäminen kylillä sekä jäsenyhdistysten määrän lisääminen.

Puheenjohtaja ja kyläasiamies antavat mielellään lisätietoja

Kyläasiamies

Merja Kaija

050 3723689

pohjoissavonkylat@gmail.com

Puheenjohtaja

Minna Makkonen

0400 544 204

makkonen.minna@gmail.com