Ansiomerkkihakemukset

25.05.2013 00:00

Onko teidän kyläyhdistyksessä paljon toimineita ansioituneita aktiivisia henkilöitä,

joita voisi palkita Pohjois-Savon Kylät ry:n 20-vuotisjuhlassa Salmintalolla Soinilansalmella 26.10.2013 ?

Pyydämme ehdotuksia kylissä pitkään työtä tehneistä henkilöistä, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet oman kylän kehittämiseen tai ovat vaikuttaneet laajemmin yhteistyöverkostoissa. Ansiomerkkihakemukset perusteluineen 30.7. mennessä kyläasiamies Jarkko Pitkäselle, 0500 269299 tai kylaasiamies@tietojakone.com

SYTYn ansiomerkit

Ansiomerkkejä on tehty pronssisena, hopeisena ja kultaisena. Niissä on pidikkeenä tupella varustettu neula. Pronssisen ja hopeisen merkin myöntämisoikeus on Suomen Kylätoiminta ry:n lisäksi maakunnallisilla kyläyhdistyksillä, toimintaryhmillä ja kyläyhdistysten hallituksilla.

Ansiomerkkien hinnat: Pronssinen 30 euroa, hopeinen 60 euroa ja kultainen 100 euroa. Kylätoiminnan viirin hinta on 30 euroa.

Ansiomerkkien jakoperusteet:

Pronssinen: Vähintään 6 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus maakunnallisilla kyläyhdistyksillä, toimintaryhmillä ja kyläyhdistyksillä.

Hopeinen: Vähintään 12 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus maakunnallisilla kyläyhdistyksillä, toimintaryhmillä ja Suomen Kylätoiminta ry:llä.

Kultainen: Erityisen painavat ansiot paikalliskehittämisessä. Ei varsinaista vähimmäisaikarajaa, mutta myönnetään hyvin säästeliäästi. Myöntöoikeus Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksella. Anomukseen liitettävä cv (luottamus- ja yhdistystoiminta, maaseudun ja kylien kehittämistoiminta).

Kylätoiminnan viirin (30 euroa postituskuluineen) käyttötarkoitus muutettu normaalimmaksi huomionosoitusvälineeksi merkkipäiviä, vierailuja ja muita vastaavia tilanteita varten.