Kansanedustaja Kari Rajamäelle ansiomerkki kylätoiminnan kehittämisestä

24.05.2012 00:00

Suomen Kylätoiminta ry (SYTY) myönsi 23. toukokuuta arvokkaan Kultaisen ansiomerkin kansanedustaja Kari Rajamäelle saavutuksistaan kylätoiminnan kehittämisessä sekä elämäntyöstään maaseudun  kehittämisessä.
 


Varkauden seudun kylien pitkäaikainen voimamies Esko Ropponen ojentaa kunniakirjaa ja ansiomerkkiä Kari Rajamäelle. Keskellä onnittelee SYTY:n pääsihteeri Eero Uusitalo. (Kuva Pipsa Salolammi).

Rajamäki on istunut maa- ja metsätalousvaliokunnassa   jo yli 25 vuotta ja vienyt läpi kylätoiminnan valtionavun noin  kymmenen vuotta sitten. Valtionapu on helpottanut SYTY:n ja  maakunnallisten kyläyhdistysten työtä.

Kari Rajamäki on tehnyt pitkän uran kansanedustajana.  Luottamustehtäviensä kautta hän on vienyt maaseudun asioita ja  kylätoimintaa eteenpäin  vuosikymmenten ajan. Maaseutupolitiikan näköalapaikalta Rajamäki toivoisi jatkossa enemmän tuloksien seurantaa  ja vähemmän kuittisulkeisia, erityisesti kylätoimintaa kehittävän LEADER-toimintavan puolesta. EU:n maaseutupolitiikka tarjoaa kehykset, mutta paremmin pitäisi ottaa huomioon maiden erityispiirteet.

Rajamäki oli mukana nykyisen hallitusohjelman laadinnassa ja hän on erittäin tyytyväinen luomu- ja lähiruokaohjelmien painotukseen, mutta  
ajattelu on saatava ministeriöiden yhteiseksi aatteeksi.
  –Ruokaturvallisuus on yksi Suomen valteista. Emme pärjää bulkilla, vaan meidän on erikoistuttava, Rajamäki täsmentää.

Rajamäki myös uskoo, että ne kunnat menestyvät jatkossa parhaiten, jotka huomioivat parhaiten keskustensa ympärillä olevat  
maaseutualueet. –Asenteet ovat muuttuneet. Nykyisin maaseutu nähdään potentiaalisena asuinpaikkana, Rajamäki tietää ja jatkaa, että nyt on luotava maaseudulle elämisen ja yrittämisen edellytykset  infrastruktuuria kehittämällä.