Kylien turvallisuutta parantavia hyviä käytäntöjä koostetaan yksiin kansiin

06.02.2012 00:00

Sisäasiainministeriö koordinoi hyvien käytäntöjen keräämistä kylien turvallisuutta parantavista käytännöistä yksiin kansiin. Tiedätkö hyvän toimintamallin tai käytännön? Kerro se sähköisellä lomakkeella 15.2.2012 mennessä.

Sisäasiainministeriö järjesti yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Kylätoiminta ry:n ja Keski-Suomen kylien kanssa paikallistoiminnan turvallisuuspäivät syksyllä 2011. Päivien yhteydessä päätettiin, että on syytä ryhtyä kokoamaan kylien turvallisuutta parantavia hyviä käytäntöjä yksiin kansiin. Tavoitteena on tukea ja edistää paikallisten toimijoiden työtä kylien turvallisuuden parantamiseksi ja edistää kylätoimijoiden ja viranomaisten yhteistyötä.

Hyvin käytäntöjen kokoaminen päätettiin toteuttaa niin, että sisäasiainministeriö koordinoi käytäntöjen tekemistä. Tiedot hyvistä käytännöistä toimitetaan sisäasianministeriölle täyttämällä lomake, joka löytyy osoitteesta http://www.webropolsurveys.com/kylienturvallisuus.net . Tietojen toimittamisen määräaika on 15.2.2012. Jokaisesta toimintamallista tai menettelystä täytetään yksi lomake.

Hyvät käytännöt -julkaisun valmistelijat toivovat mahdollisimman paljon tietoja erilaisista toimintamalleista ja käytännöistä. Lisäksi toivotaan esimerkkejä siitä, miten kylän ja kunnan välinen yhteistyö on järjestetty jotta kylillä esille tulleet asiat tulevat huomioon otetuksi kunnan päätöksenteossa ja valmistelussa. Nämä kylän ja kunnan välistä yhteistyötä kuvaavat käytännöt voidaan esittää joko liitteenä olevalla lomakkeella tai vapaamuotoisesti esittäen.

Sisäasiainministeriö kokoaa aineiston yhteen. Julkaisun on tarkoitus valmistua kevään 2012 aikana ja se julkaistaan kesällä 2012.

Lisätietoja Tarja Minkkinen, p. 071 878 8370, tarja.minkkinen(ät)intermin.fi tai Kia Vierto, p. 071 878 8374, kia.vierto(ät)intermin.fi.