Vuoden kylämyönteisin kunta ja Vuoden Kylä -haut käynnistyvät

13.01.2012 00:00

Vuoden kylämyönteisin kunta -haku on käynnissä. Ehdotuksia voivat tehdä kyläyhdistykset ja toimintaryhmät. Vuoden Kylä 2012 haku on myös pian käynnistymässä.

Vuoden kylämyönteisin kunta

Pohjois-Savon Vuoden kylämyönteisin kunta -haku on käynnistynyt. Valinnalla halutaan nostaa kuntien ja kylien välisen yhteistyön arvostusta, antaa sille tunnustusta ja tuoda esiin toimivia esimerkkejä yhteistyöstä. Valittu kunta lähetetään valtakunnalliseen vuoden kylämyönteisin kunta -kilpailuun Pohjois-Savon Kylät ry:n esityksenä. Valinta tehdään Suomen Kylätoiminta ry:n ja ja Suomen Kuntaliiton toimesta ja julkistetaan syksyllä.

Vuoden kylämyönteisin kunta -kilpailussa valintakriteerejä ovat mm. hyväksi koettu yhteistyö kyläyhdistysten/muiden paikallisyhdistysten ja kunnan välillä, kuntalaisten kuuleminen ja osallistaminen, toimintaresurssit paikallisille kehittäjille, mallikkaasti järjestetyt lähipalvelut sekä uudentyyppiset ratkaisut lähipalveluiden tuotannossa paikallisyhdistysten kanssa.

Ehdotuksia Pohjois-Savon Vuoden kylämyönteisimmäksi kunnaksi voivat tehdä kyläyhdistykset sekä toimintaryhmät. Ehdotus tehdään vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan kyläasiamies Tuula Palojärvelle 9.3.2012 mennessä tuula.palojarvi(at)metsapalo.fi tai Pohjois-Savon Kylät ry, Tuula Palojärvi, Kotilahdentie 18, 71800 Siilinjärvi. Lisätietoja puh. 045 2066 808.

Vuoden Kylä

Pohjois-Savossa maakunnan Vuoden Kylä on valittu vuodesta 1987 alkaen. Vuodesta 1993 Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Savon Kylät ry ovat tehneet valinnan yhdessä.  Vuoden Kylä 2011 on Sorsakoski.

Vuoden Kylä 2012 haku on käynnistymässä. Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Valinnassa painotetaan kylien toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Tarkemmat ohjeet hakulomakkeineen päivitetään näille sivuille tammi-helmikuun vaihteessa. Hakuaika päättyy 9.3.2011.

Pohjois-Savon Vuoden Kylä julkistetaan maakuntahallituksen kokouksessa kesäkuussa. Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2012 valitaan maakunnallisten vuoden kylien joukosta ja julkistetaan syksyllä. Katso Pohjois-Savon Vuoden Kylät