Kuopion lähidemokratiaa vahvistetaan - kysely pitäjäraatien toiminnasta 17.4.-6.5.2018

24.04.2018 00:00

Kuopion pitäjäraatimalli on ollut toiminnassa vajaan vuoden. On aika tarkastella käynnistämisvuoden kokemuksia ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä. Kehittämistarpeita ja onnistumisia kysytään asukkailta ja toimijoilta verkkokyselyllä 17.4.-6.5.2018. Kyselyyn pääsee tästä! Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia

Kuopion lähidemokratiaa vahvistetaan - kysely pitäjäraatien toiminnasta 17.4.-6.5.2018

Kuopion pitäjäraatimalli on ollut toiminnassa vajaan vuoden. On aika tarkastella käynnistämisvuoden kokemuksia ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä. Kehittämistarpeita ja onnistumisia kysytään asukkailta ja toimijoilta verkkokyselyllä 17.4.-6.5.2018. Kyselyyn pääsee tästä! Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia. Vastata voit  6.5.2018 saakka. Kyselyn tulokset esitellään kaupunginvaltuustolle toukokuussa. Vastaukset tulevat tiivistettynä myös kaupungin verkkosivuille nähtäväksi.

Kuusi erilaista kuntaliitosaluetta, Juankoski, Karttula, Maaninka, Nilsiä, Vehmersalmi ja Riistavesi rakentavat lähidemokratiaa oman alueensa lähtökohdista. Kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite – asukkaiden hyvinvoinnin parantaminen. Kehittämisen veturina ovat noin vuosi sitten valitut kuusi pitäjäraatia yhdessä kaupunginhallituksen lähidemokratiajaoston kanssa. Kaupungin henkilöstö linjaa ja koordinoi yhteisiä toimintarakenteita.

Kuopion kaupungin toiminnan ja talouden suunnittelu vuodelle 2019 on käynnistymässä. Pitäjäraatien toiminta on sidottu kaupungin toiminnalliseen vuosikelloon. Nyt on hyvä aika saada palautetta ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä. Pitäjäraatien tehtäväkenttä tarkentuu, toimintamallit yhtenäistyvät, tiedonkulku paranee ja tukirakenteet saadaan tarkoituksenmukaisiksi.

Asukas, päättäjä, virkamies, pitäjäraadin jäsen - anna palautetta raatien toiminnasta!
Lisätietoa:
Kuopion kaupunki, kehityspäällikkö Mirja Wihuri, mirja.wihuri(at)kuopio.fi, 044 718 5052