Vuoden kylä haussa jälleen

01.02.2018 00:00

”Tiedätkö kylän, joka on elinvoimainen ja suuntaa tulevaisuuteen? Toimintaa tehdään suunnitelmallisesti, yhteistyössä muiden kanssa? Kylä tiedottaa avoimesti ja haluaa edistää alueensa palveluita ja elinkeinotoimintaa?   Jos tiedät, niin ehdota sitä meille, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.

Pohjois-Savon Kylät ry julistaa haun avatuksi vuodelle 2018

Ehdotuksia otetaan vastaan 1.2.2018- 15.3.2018 välisenä aikana.

Pohjois-Savon Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteena on löytää aktiivisia kyliä ja kaupunginosia, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja yhteistyöstä.

Vuoden kylän valinnassa painotetaan kylän kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, miten on järjestetty kunnan ja kylän välinen suhde, lähipalvelujen tuotteistaminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen. Samoja teemoja painotetaan Valtakunnallisen Vuoden Kylän valinnassa.

Maakunnallisten vuoden kylän ehdotukset käsitellään Pohjois-Savon Kylät ry:n hallituksessa. Lopullisen vahvistuksen valinnalle antaa Pohjois-Savon Liiton maakuntahallitus. Pohjois-Savon Vuoden Kylä julkaistaan Maakuntavaltuuston kokouksessa kesäkuussa.  

Kylän palkitseminen

Maakuntavaltuusto palkitsee Pohjois-Savon Vuoden Kylän kunniakirjalla ja Kuikka-viirillä. Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa Pohjois-Savon Vuoden Kylä saa rahapalkinnon 300 € Pohjois-Savon Kylät ry:ltä.

Valtakunnallinen Vuoden Kylä ja kunniamaininnan saavat kylät julkistetaan LOKAALI-tapahtumassa Savonlinnassa syyskuussa. Pohjois-Savosta valtakunnalliseen kilpailuun on esitetty Pohjois-Savon Vuoden Kyläksi valittavaa kylää. Päätöksen tästä tekee Pohjois-Savon Kylät ry:n hallitus.

Lue lisää tästä linkista tai klikkaa reunapalkista Vuoden Kylän ehdottaminen, pääset samaan paikkaan, josta löytyy lomake ehdotuksen jättämistä varten.