Lokaalissa palkittiin ansioituneita kylätoimijoita ja kyliä

11.09.2016 14:00

Lokaalissa Heinolassa palkittiin ansioituneita kylätoimijoita ja kyliä. Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2016 ja kunnianmaininnan saavat kylät palkittiin nyt jo 32. kerran. Palkitseminen tapahtui sunnuntaina 11.9.2016 paikalliskehittäjien valtakunnallisessa LOKAALI - juhlaseminaarissa Heinolassa. Suomen Kylätoiminta ry nimesi juhlaseminaarissa myös Kylätoiminnan Tiennäyttäjät, Vuoden Maaseututoimijan ja Vuoden Maaseutukasvon. Pohjois-Savosta palkittavana oli Iisalmen Pohjoiskylien yhteisövastaava Tarja Martikainen, joka palkittiin Kylätoiminnan tiennäyttäjänä. 

VALTAKUNNALLINEN VUODEN KYLÄ 2016: MUONION KERÄSSIEPPI

Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2016 ja kunnianmaininnan saavat kylät palkittiin nyt jo 32. kerran. Palkitseminen tapahtui sunnuntaina 11.9.2016 paikalliskehittäjien valtakunnallisessa LOKAALI - juhlaseminaarissa Heinolassa. Suomen Kylätoiminta ry nimesi juhlaseminaarissa myös Kylätoiminnan Tiennäyttäjät, Vuoden Maaseututoimijan ja Vuoden Maaseutukasvon.

Kylätoiminnan Tiennäyttäjäksi valitaan henkilö, joka on ollut pitkäaikaisesti kehittämässä valtakunnallista ja alueellista toimintaa. Suomen Kylätoiminta ry antaa Maaseututoimija-tunnustuksen henkilölle, joka on pitkäjänteisesti ja ansioituneesti kehittänyt maaseutua. Vuoden Maaseutukasvo -tunnustus annetaan henkilölle, joka on ollut julkisuudessa myönteisesti esillä kylätoimintaan ja maaseutuun liittyvissä asioissa, vahvistanut toimillaan tai esimerkillään maaseudun ja kylien kehittämisen profiilia sekä myönteistä julkisuuskuvaa ja tehnyt näin suomalaista maaseutuelämää tunnetuksi.

Nämä pitkäaikaisesta kehittämistyöstä jaettavat palkinnot puhuvat koko Suomen yhteiskuntaa palvelevasta

työstä. Palkinnonsaajien tarkemmat valintaperusteet ovat samassa järjestyksessä liitteenä.(voit ladata liitteen tästä PDF muodossa)

Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Yhteisövastaava Tarja Martikainen (Iisalmi, Pohjois-Savo)

Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Emeritus emäntä Eila Puhakainen (Juva, Pohjois-Savo)

Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Teknikko (eläk.) Matti Sevonkari (Raahe, Pohjois-Pohjanmaa)

Vuoden Maaseututoimija 2016: Toiminnanjohtaja Anne Anttila (Pello, Lappi)

Vuoden Maaseutukasvo 2016: Kirjailija, käsikirjoittaja, FT Kirsti Manninen (Mäntsälä, Uusimaa)

2. Kunniamaininta Vuoden Kylän valinnassa: Lohjan Saaristo (Lohja, Uusimaa)

1. Kunniamaininta Vuoden Kylän valinnassa: Pihlajavesi (Keuruu, Keski-Suomi)

Vuoden Kylä 2016: Kerässieppi (Muonio, Lappi)