Suomen Lähikoulut ry aktivoitunut

31.03.2016 12:40

Suomen Lähikoulut ry on aktivoitunut, tulossa mm.  paneelikeskustelu , jonka teemana on KKKK, Kylä, koulu, kunta ja kumppanuus. paikka Äänekoskella lauantaina 16.4.2016. Suomen lähikoulut ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka on perustettu vuonna 2005. Yhdistyksen toiminta on aktivoitu uudelleen lukuvuoden 2015 - 2016 aikana. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on kouluverkon karsimisen pysäyttäminen ja lapsen koulumatkaan käytettävän ajan kohtuullistaminen, mikä samalla vaikuttaa lapsen vapaa-ajan määrään ja laatuun. Pyrimme osoittamaan, että pienikin yksikkö on tehokas ja laadukas ja ennen kaikkea maaseudun tulevaisuus.

Suomen lähikoulut ry tiedottaa

Suomen lähikoulut ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka on perustettu vuonna 2005. Yhdistyksen toiminta on aktivoitu uudelleen lukuvuoden 2015 - 2016 aikana. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on kouluverkon karsimisen pysäyttäminen ja lapsen koulumatkaan käytettävän ajan kohtuullistaminen, mikä samalla vaikuttaa lapsen vapaa-ajan määrään ja laatuun. Pyrimme osoittamaan, että pienikin yksikkö on tehokas ja laadukas ja ennen kaikkea maaseudun tulevaisuus.

Päästäksemme tavoitteisiimme kylä- ja lähikoulujen tulee yhdistää voimansa verkostoitumalla. Yhdessä pyrimme vaikuttamaan sekä alueelliseen että kansalliseen päätöksentekoon. Toimintamme pohjautuu tutkimustietoon, vankkaan kokemukseen kyläkoulu- ja yhdysluokkapedagogiikasta sekä rohkeisiin, innovatiivisiin kokeiluihin. Kokeilujen avulla pyritään löytämään ratkaisuja, jotka tukevat ja lisäävät eri-ikäisten asukkaiden hyvinvointia ja vahvistavat lähipalveluita.

Tulemme jatkossa järjestämään erilaisia keskustelutilaisuuksia sekä seminaareja aiheiden tiimoilta. Niistä ensimmäinen järjestetään Äänekoskella lauantaina 16.4.2016. Tällöin paneelikeskustelun teemana on KKKK, Kylä, koulu, kunta ja kumppanuus. Linkki kutsuun.

Yhdistyksemme ydinryhmästä löytyy erilaisilla taustoilla olevia maaseudun lapsia ajattelevia jäseniä: tutkijoista opettajiin ja kyläaktiiveihin. Haluamme nähdä, että yhteistyöllä saamme aikaan positiivista muutosta, joka lopulta johtaa siihen, että suomalaiset lapset ovat tasa-arvoisemmassa tilanteessa asuinpaikastaan riippumatta.

Eläköön kyläkoulu!

 

Suomen lähikoulut ry

Suvi Pesonen, puheenjohtaja

Mari Laurell, sihteeri

suomen.lahikoulut@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/1486100175024753/