Avoimet Kylät - ihmisten kokoiset ideat Pohjois-Savossa 26.6.-28.6.2015

27.04.2015 15:00

Ideat esille! Haastamme kaikki pohjoissavolaiset kylät mukaan järjestämään toimintaa omalle kylälleen joko yksin tai yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa Avoimet Kylät - ihmisten kokoiset ideat -tapahtumaan, joka pidetään Pohjois-Savossa 26.6.-28.6.2015. Toiminta kylällä voi olla mitä tahansa pientä tai suurta - kuitenkin niin, että tilaisuus on kaikille avoin. Tapahtuma voi olla esim. avoimet ovet kylätalolla, pop-up ravintola, kyläkävely, kylän historian esittely, näyttely, lähipalveluiden ja kylän yritysten esittelyä, kirpputori, kyläsuunnistus, liikunta- tai perhetapahtuma, patikkaretki, näkötornin esittely, kesäteatteri tai kylän tonttitarjonnan, rakennuspaikkojen ja myynnissä olevien kohteiden esittelyä.

Avoimet Kylät – ihmisten kokoiset ideat 26.-28.6.2015

Ensimmäinen Avoimet kylät ‑tapahtuma järjestettiin viime vuonna kesäkuun puolivälissä. Hyvän vastaanoton jälkeen tapahtuma järjestetään nyt toistamiseen kesäkuun lopussa. Tämän vuoden teema on Avoimet kylät – Ihmisten kokoiset ideat.

Ideat esille! Haastamme kaikki pohjoissavolaiset kylät mukaan järjestämään toimintaa omalle kylälleen joko yksin tai yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Toiminta kylällä voi olla mitä tahansa pientä tai suurta - kuitenkin niin, että tilaisuus on kaikille avoin. Tapahtuma voi olla esimerkiksi: avoimet ovet kylätalolla, pop-up ravintola, kyläkävely, kylän historian esittely, näyttely, lähipalveluiden ja kylän yritysten esittelyä, kirpputori, kyläsuunnistus, liikunta- tai perhetapahtuma, patikkaretki, näkötornin esittely, kesäteatteri tai kylän tonttitarjonnan, rakennuspaikkojen ja myynnissä olevien kohteiden esittelyä.

Jos teillä on jo suunnitteilla kesäkuun loppuun oma tapahtuma, voi se toimia Avoimet kylät ‑tapahtumana. Valtakunnallisesti Kyläkauppäpäivää vietetään la 27.6.2015, voisiko voimia yhdistää paikallisen kyläkaupan kanssa?

Avoimet Kylät -tapahtumalle on luotu oma logo, joka on vapaasti käytettävissä markkinoinnissa ja tiedotuksessa. Pohjois-Savon Kylät ry ja Leader-ryhmät tekevät tapahtuman yhteismarkkinointia koko maakunnan alueella. Tapahtuman pääasiallisesta markkinoinnista vastaavat kylät itse.

Kylät, yhteisöt ja yritykset innolla mukaan!

Tapahtumaan tulee ilmoittautua kyläasiamies Merja Kaijalle 11.5.2015 mennessä! Tarvitsemme tapahtumasta seuraavat tiedot:

·         Mitä tapahtuu,

·         Missä (tarkka osoite ja kunta),

·         Kuka järjestää, yhteyshenkilö ja yhteystiedot.

Ilmoittautumiset 11.5 mennessä sähköpostilla pohjoissavonkylat@gmail.com

Nähdään kylillä kesäkuussa! Yhteistyöterveisin,

Pohjois-Savon Kylät ry, kyläasiamies Merja Kaija, pohjoissavonkylat@gmail.com, p. 045-179 1070

Leader-ryhmät

Kalakukko ry, Jaana Paananen, jaana.paananen@kalakukkory.fi, p. 040-510 3258

Mansikka ry, Sanna Kauvosaari, sanna.kauvosaari@mansikkary.fi, p. 040-532 5310

Ylä-Savon Veturi ry, Minna Partanen, minna.partanen@ylasavonveturi.fi, p.041 477 3554