Sähköinen Kyläkirje marraskuu 2017

Julkaistu 03.11.2017

Tervetuloa Pohjois-Savon Kylät ry:n kylien syyspäivään ja syyskokoukseen!

Lauantaina 18.11.2017 pidetään Pohjois-Savon Kylät ry:n kylien syyspäivä ja sääntömääräinen syyskokous Kuopiossa Hotelli Isovalkeisella, Turbo-kabinetissa, osoitteessa Majaniementie 2. Syyspäivien ohjelma alkaa klo 13.00 ja varsinainen syyskokous klo 14.15. Aamupäivällä liikenteenohjaus koulutus klo 9.00-12.00.
Syyspäivän aikana mm. kuullaan asiaa tienpidosta, paikalla kertomassa ja keskustelemassa Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue johtaja Tommi Huttunen. 
Jos olet jäsenyhdistyksen virallinen edustaja, muista ottaa syyskokoukseen valtakirja mukaan. Ilmoittaudu mukaan kyläasiamies Merja Kaijalle 045-1791070 tai merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi viimeistään torstaina 9.11.2017. Huom! Liikenteenohjauskoulutukseen ilmoittaudutaan erikseen. Lue lisää:

Jäsentiedote on postitettu

Pohjois-Savon Kylät ry:n jäsenet saavat postitse paperiset jäsentiedotteet postin kautta noin neljä kertaa vuodessa. Jäsentiedote 3/2017 on postitettu tällä viikolla. Onko teidän yhdistys jäsen tai oletko itse henkilöjäsen? Pohjois-Savon Kylät ry:ssä ylintä päätäntävaltaa käyttävät jäsenet vuosikokouksissa, joissa äänioikeus on jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä. Vuonna 2017 yhdistyksen jäsenmaksu on 30 € ja henkilöjäsenen 20 €. Jos jäsenyys vielä puuttuu, niin asian voi laittaa kuntoon ja valmiiksi vaikka ensi vuotta varten. Syyskokouksessa 18.11. äänioikeus on tämän vuoden jäsenmaksun maksaneilla. Jos jäsenyys halutaan aloittaa vasta ensi vuoden alussa, asian voi hoitaa kuntoon jo tämän vuoden puolella valmiiksi. Tällöin lasku lähetetään vasta jäsenyyden alettua ensi vuonna.

Kysely koulutustarpeista avoinna vielä marraskuun ajan

Pohjois-Savon Kylät ry suunnittelee maaseudun yhdistys- ja järjestötoimijoille koulutushanketta. Koulutushanke tulisi olemaan avoin kaikille yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka toimivat maaseutualueilla. Hankkeen tueksi tarvitsemme teiltä toimijoilta koulutustarpeet esille. Pyydämme myös jakamaan kyselyn linkkiä eteenpäin omissa verkostoissanne.

Kyläturvallisuustapahtumia

Kun jotakin sattuu, on hyvä tietää kuinka toimia. Osaatko sinä auttaa itseäsi tai lähimmäisiäsi? Muistatko hätätilanteessa missä olet? Entä jos viranomaisavun tulo kestää - pärjäätkö sinä? Tule päivittämään turvallisuustietoja ja -taitoja. Kyläturvallisuustapahtumissa on mahdollisuus harjoitella alkusammutusta, kerrata hätäensiapua ja hakea koordinaatit kotiin tai mökille.

Meidän turvallinen kylä Mäntyjärvellä 11.11. klo 10 - 14
Mäntyjärven Riistapoikien metsästysmaja. Tilaisuus on osallistujille maksuton ja mukaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa turvallisuusasiat ja varautuminen. Kahvitarjoilu, tervetuloa. Lue lisää

Kyläturvallisuustapahtuma isänpäivän merkeissä Hautolahdessa 12.11. klo 13 - 16
Mukavaa meininkiä tärkeän asian äärellä yhdessä isänpäivänä! Pienilläkin asioilla parannat läheistesi turvallisuutta. Tilaisuus on osallistujille maksuton ja avoin kaikille varautumisesta ja turvallisuudesta kiinnostuneille. Kakkukahvit osallistujille, tervetuloa vaikka koko perheen kanssa! Lue lisää

Sisältömarkkinointi käytännössä -koulutus 21.11. ja 28.11.

Tarvitseeko teidän kylätalo, kylämatkailukohde tai tapahtuma uutta potkua näkyvyyteen verkossa? Tai onko sinulla yritys, jonka palveluita tai tuotteita haluaisit tuoda tehokkaammin verkossa esille? Tule mukaan maksuttomaan, kahtena iltana pidettävään koulutukseen Muuruvedelle, jossa paneudutaan työstämään käytännössä niitä asioita, joiden avulla voidaan tuottaa säännöllistä ja laadukasta sisältöä lyhyessä ajassa ja tuloksekkaasti. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä

InnoBus - katse tulevaisuuteen! 29.11.

Yrittäjä tai yrittäjyydestä kiinnostunut! Tulevaisuuden innovoija tai kylätoimija! Hyppää bussiin ja lähde tutkimusmatkalle innovaatioiden maailmaan! Näe, miten menestyneet yritykset ovat toimineet ennakkoluulottomasti viemällä toimintaansa uusille urille ja kuule, miten voisit hyödyntää erilaisia rahoituslähteitä toiminnassasi. Kohtaa ja tutustu, löydät uusia kumppanuuksia! InnoBus starttaa Kuopiosta Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa 29.11. klo 8. 
Voit osallistua koko päivään, jolloin pääset tutustumaan kahteen mielenkiintoiseen yritykseen ja hyödyntämään bussimatkan tekemällä tuttavuutta sekä yhteistyökumppaneihin että muihin matkalaisiin, tai pelkästään iltapäivän seminaariosuuteen klo 12-16, jolloin saavut omatoimisesti Muuruvedelle Kartanohotelli Kivennavalle,  jossa aloitamme yhteisellä lounaalla. Osallistumismaksu on 20 €, jolla katetaan tarjoilukuluja.

Turvallisuutta tapahtumiin 30.11. Iisalmessa

Pohjois-Savon Pelastuslaitos, Iisalmen paloasema, Kilpivirrantie 9.
Kylien tapahtumien turvallisuuden varmistaminen onnistuu parhaiten suunnittelemalla ja valmistautumalla etukäteen. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan: Milloin tapahtumasta tarvitsee ilmoittaa viranomaiselle? Milloin tapahtumaan tarvitaan pelastussuunnitelma? Entä tarvitaanko järjestyksenvalvojia ja kuinka monta? Kuka vastaa turvallisuudesta? Entä kuinka toimitaan, jos jotain todella tapahtuu? Mukaan maksuttomaan tilaisuuteen mahtuu 25 ensin ilmoittautunutta.

PUHDASTA PALVELUA - hygieniapaja 17.1.2018

Kehittyvät Kylät -hanke järjestää vielä yhden yhdistysten tapahtumajärjestäjille suunnatun hygieniapajan tammikuussa 2018 Keiteleellä. Kahden ensimmäisen pajan myötä uusia suoritettuja hygieniapasseja on nyt jo lähes viidelläkymmenellä yhdistystoimijalla. Illan aikana pohditaan, mitä pitää ottaa huomioon, kun järjestämme tapahtumia, joissa on kahvi- tai ruokatarjoilua, makkaranmyyntiä tai käsitellään muuten elintarvikkeita. Työpaja on kaikille avoin ja maksuton. Illan päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus halutessaan suorittaa hygieniapassitesti. Testi ja todistus maksavat 11 €/hlö. Mukaan mahtuu 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Mansikan teemahanke Yhteiset tilat kuntoon  

Hakuaika 1.10.2017-28.2.2018.
Kehittämisyhdistys Mansikka ry avaa tukihaun yhdistysten ja muiden yhteisöjen yhteisten tilojen käyttöä lisäävälle korjaus- ja täydennysrakentamiselle (yleishyödylliset investoinnit, tuki 75 %). Tukihaussa valitaan teemahankkeelle toimenpiteitä avoimen haun perusteella. Haku on tarkoitettu kustannuksiltaan pienille yhteisten tilojen käyttöä lisääville toimenpiteille (tuen suuruus 2000–20 000 € ). Lue lisää  http://www.mansikkary.fi/fi/hankkeet/teemahankkeet/ 

Itsenäisyyspäivän valokuja

Lohilahden kyläyhdistys Sulkavalta haluaa haastaa koko Suomen kylät mukaan valaisemaan kylämme yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi! 

Tämä uutiskirje on lähetetty Pohjois-Savon Kylät ry:n ja Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa- hankkeen toimesta.