Kehittyvät Kylät Uutiskirje helmikuu 2017

Julkaistu 16.02.2017

Kiinnostaisiko opintomatka - vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa hanke voi järjestää opintomatkoja kotimaahan. Vastaa kyselyyn ja kerro millaiset aiheet ja kohteet ovat mielestäsi kiinnostavia sekä paljonko osallistujana olisit valmis aikaasi ja varojasi käyttämään. Kyselyyn vastaaminen osoitteessa:
https://www.webropolsurveys.com/S/D065710970F01958.par
 

Kylätalot tunnetuiksi ja turvallisiksi - vielä kaksi tilaisuutta tulossa

Kylätalomme kaipaa lisää käyttäjiä! Kenelle, mitä ja miten viestimme ja markkinoimme, että meidät löydetään ja varauskirja täyttyy? Mitä meidän tulee ottaa huomioon, että kylätalomme on turvallinen paikka kokoontua ja toimia?
Vielä kaksi saman sisältöistä tilaisuutta jäljellä, valitse sinulle sopiva paikka sekä ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

1.3.2017 klo 17.00 - 20  Vieremä, Kauppilanmäen Kyläkeskus 
Tilaisuuden alussa klo 17 alkaen ajankohtaisia asioita Ylä-Savon Veturilta, Kylät Sydämellä- ja digitYS -hankkeilta.

6.4.2017 klo 17.30 - 20  Maaninka, Tuovilanlahti, nuorisoseurantalo
 

Puhdasta palvelua - hygieniapaja yhdistysten tapahtumajärjestäjille

25.4.2017, Muuruveden kylätalo
Mitä pitää ottaa huomioon, kun järjestämme tapahtumia, joissa on kahvi- tai ruokatarjoilua, makkaranmyyntiä tai käsitellään muuten elintarvikkeita? Elintarvikehygienia on yksi osa tapahtumien turvallisuutta! Tule mukaan työpajailtaan, jossa käsitellään asiaa tapahtumia järjestävien yhdistystoimijoiden näkökulmasta. Illan päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus osallistua hygieniapassitestiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
 

Varautuminen kotona

Oletko varautunut normaali arjen häiriötilanteisiin, entä kun oikeasti on hätä? Miten varaudut pitkiin sähkökatkoihin tai mistä saat apua? Kuinka toimii lämpö-, vesi- ja jätehuolto hätätilanteessa? Kuinka saadaan viestintä sujumaan, kun yhteydet ovat poikki? Entä löytyykö kotoa hätävaraa tai kuinka saadaan selvitettyä, tarvitseeko harvaanasutulla alueella asuva apua?
Tule arjen varautumiskoulutukseen. Koulutuksessa saa tietoja, taitoja ja vinkkejä joilla voi parantaa omaa selviytymistä, suojata omaisuutta, sekä lisätä turvallisuutta ja arjen sujuvuutta poikkeus-, kriisi- ja häiriötilanteissa.
Koulutuksen tarkoituksena on edistää kansalaisten valmiuksia omatoimiseen varautumiseen ja se toteutetaan Kuopion kansalaisopiston ja Kehittyvät Kylät -hankkeen yhteistyönä. Koulutus on osallistujille maksuton. Muistathan ilmoittautua.

Osuustoiminnalla kylät kehittymään työpaja

21.2.2017 Siilinjärvi, Yrityskeskus Innocum
Mitä mahdollisuuksia osuustoiminta voisi tuoda palvelujen tuottamismuotona meidän kylän kannalta? Olisiko osuustoiminta oikea tapa työllistää itseni? Miten osuuskunta perustetaan ja miten se toimii? Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan. Illan asiantuntijana toimii Veli-Matti Karppinen, tuottaja, toimitusjohtaja, GrowNow Oy. Ilmoittautumisaika on jo päättynyt, mutta paikkoja on vielä jäljellä. Ilmoittaudu kuitenkin etukäteen, sillä maksimiosallistujamäärä on 25.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
 

Viestintäkoulutuksia

HighwaySavo järjestää keväällä viestintäkoulutuksia hanke- ja someviestintään liittyen.
Hankeviestinnän työpaja 1.3. Suonenjoella
Some-painotteiset viestintäkoulutukset
  • 22.2. Iisalmessa
  • 2.3. Siilinjärvellä
  • 14.3. Leppävirralla
Some- ja hankeviestinnän koulutus 5.4. Kuopiossa
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
 

Rahoituksia haettavana

Kalakukon uudet teemahankehaut ovat avoinna 28.2.2017 saakka.
PUIKU - investointiteemahanke kohdistuu pienhankintoihin ja pieniin rakentamistoimenpiteisiin.
Kylät Go- teemahanke
on kylien toiminnan kehittämiseen tähtäävä kehittämishanke.
Lue lisää

KKI- Kunnossa kaiken ikää -ohjelman hanketukihaku 1 - 31.3.
KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä  säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Lue lisää 

Tämä uutiskirje lähetetään Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa hankkeesta. Voit halutessasi tilata Pohjois-Savon Kylät ry:n sähköisen kyläkirjeen tästä linkistä.