Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla 1.-3.9.2017

Julkaistu 14.10.2016

MAASEUTUPARLAMENTTI 2017: MAHDOTTOMUUKSISTA MAHDOLLISUUKSIA YLLÄTYKSIÄ, RATKAISUJA JA KASVUA  

Suomen ensimmäinen tässä laajuudessa järjestettävä, Maaseutuparlamentti 2017, kokoaa kaikki maaseudun kehittämisestä ja maaseutupolitiikasta kiinnostuneet, Mahdottomuuksista mahdollisuuksia teeman alle, 1-3.9.2017 Leppävirralle Pohjois-Savoon. Maaseutuparlamentissa muotoillaan yhteinen tahtotila suomalaiselle maaseudulle ja nostetaan maaseudun mahdollisuuden politiikan agendalle. Maaseutuparlamentissa kohtaavat toimijat kylistä kaupunkeihin, asukkaista päättäjiin, yrittäjistä yhdistyksiin.  


Maaseutuparlamentissa on luvassa yllätyksiä, ratkaisuja ja kasvua maaseudun ajankohtaisten teemojen ja tutustumisen merkeissä. Tapahtumassa kiteytetään suomalaisen maaseudun kehittämisen tulevaisuus, mahdollistetaan eri tahojen kohtaamisia ja uusien kumppanuuksien solmimisia sekä edistetään uusien innovaatioiden syntymistä. Tapahtuma järjestetään osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ohjelmaa. 
 
Maaseutuparlamentissa pääsee tutustumaan niin maaseudun yhteiskunnallisiin yrityksiin, kasvuyrityksiin, innovatiivisiin kehittämiskohteisiin, kylätoimijoihin ja maaseudulla toimiviin organisaatioihin kuin myös maaseudun kehittämistä hallinnoiviin toimijoihin. Maaseutuparlamentissa kuullaan ja keskustellaan ajankohtaisista teemoista niin paneeleissa kuin työpajoissa. Kumppanitorilla voi tutustua valtakunnallisiin ja alueellisiin maaseudun toimijoihin. Lähituotteita on myynnissä sadonkorjuutorilla. Maaseutuparlamentissa palkitaan myös muun muassa Valtakunnallinen Vuoden Kylä sekä Kylätoiminnan tiennäyttäjät.  
 
Maaseutuparlamentin pääjärjestäjinä toimivat Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Maaseutuverkosto, Suomen Kylätoiminta SYTY ry ja Pohjois-Savon Kylät ry, joka vastaa paikallisesta järjestämisestä Leppävirralla.

Maaseutuparlamentin 2017 toteutukseen haetaan syksyn ja talven 2016 aikana laaja joukko yhteistyökumppaneita, työryhmien / työpajojen toteuttajia sekä teemaretkien aihioita.  Retkikohteita haetaan mukaan perjantaille 1.9.2017. Kohteiden tulisi olla kohtuullisella etäisyydellä Leppävirrasta max. 60-80 km päässä. Retkiä on suunnitteilla 15 kpl ja erilaisia kohteita mahtuu mukaan. Mikäli sinulla on tarjota retkikohdetta, lue lisää Maaseutuparlamentin retkikohteiden hakukirjeestä.

Infotilaisuus paikallisille toimijoille

Leppävirralla järjestetään Maaseutuparlamentin infotilaisuus paikallisille toimijoille lauantaina 12.11.2016 klo 13.00 Leppävirran kunnantalolla valtuustosalissa, Savonkatu 39.Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään lisää Maaseutuparlamentista 2017. 
 
Maaseutuparlamentin ennakkotiedotteen voit ladata tästä.

Lisätietoa kumppanuudesta löytyy Kumppanikirjeestä. Kumppaneiden osalta Valtakunnalliset toimijat ilmoittautuvat osoitteeseen maaseutupolitiikka@mmm.fi ja paikalliset ja alueelliset toimijat voivat olla yhteydessä Pohjois-Savon Kylät ry:n Merja Kaijaan, yhteystiedot alla. 


Lisätiedot:

Christell Åström, MANEn pääsihteeri, 050 5747993 tai christell.astrom@mmm.fi
Antonia Husberg, MANE viestintävastaava, MANE puh. 050 309 5870, antonia.husberg@mmm.fi
Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry 045-1791070 tai merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi