Sähköinen kyläkirje 1/2016

Julkaistu 08.03.2016

Sähköinen kyläkirje 1/2016

Etsinnässä Pohjois-Savon Vuoden kylä 2016 15.3.2016 asti
Kyläpäällikkökoulutus Kangaslampi la 19.3.2016 klo 10-16
Meidän turvallinen kylä –koulutus la 2.4.2016 Karttulassa
Avoimet Kylät 11.6.2016 Pohjois-Savossa, kylät ilmoittautukaa mukaan 31.3.2015 mennessä
Pohjois-Savon Liitto: Tule tekemään yhdessä Pohjois-Savon juhlaohjelmaa Suomi100
KKI – Kunnossa Kaiken Ikää hanketuki
Pohjois-Savossa panostetaan palvelujen sähköistämiseen Palvelu tulevaisuuteen –eMaaseutu-hanke
Maaseuturahasto Yrittävä maaseutu-lehti on ilmestynyt
Kalatalouden rahoitusinfoa tarjolla Mansikka ry:n ja Kalakukko ry:n alueilla
Järjestöjalostamo Humak tarjoaa yhdistykselle verkkovälitteisistä ”porinaporukoita” ajankohtaisesti aiheista
Paisuan taujamateatteri: Kuin tuhka tuuleen- teatteriesitykset keväällä 2016
Kylärekisteri ja kylätalorekisteri
Kylätoiminnan työkalupakki ja Sähköinen kyläkirje
 
Pohjois-Savon Kylät ry:n Sähköinen Kyläkirje ajankohtaisista asioista. Laittakaa kalentereihin ylös lauantai 16.4.2015, jolloin tulee olemaan kylien kevätpäivä, Pohjois-Savon Kylät ry:n kevätkokous sekä Kehittyvät Kylät - Palveluita tuottamassa -hankkeen aloitus- / infotilaisuus. Tarkempi kutsu ja ohjelma julkistetaan myöhemmin. Paikkana Kotalahtitalo Kotalahden kylällä Leppävirralla. 
 
Ja muistakaa ilmoittautua koulutuksiin, Merja Kaija kyläasiamies

Etsinnässä Pohjois-Savon Vuoden kylä 2016

Pohjois-Savon Vuoden kylää 2016 haetaan ehdotusten perusteella koko Pohjois-Savon alueelta. Samalla etsimme ehdokkaita Pohjois-Savosta Kylätoiminnan tiennäyttäjä -palkinnon ja Vuoden Maaseututoimijan valtakunnalliseen kilpailuun. Jatkamme viime vuonna hyväksi havaittua mallia ja ehdotuksia kylistä otetaan vastaan Pohjois-Savon Kylät ry:lle.  Kuka tahansa saa tehdä esityksen, mutta perusteluja tulee olla jo esittäjän puolelta. Ehdotuksia Vuoden Kylästä otetaan  nettilomakkeen kautta sekä postitse kyläasiamiehelle. Muistakaa kirjata perusteluja ehdotukselle. Valintaan otetaan mukaan kylät, joita on ehdotettu ajalla 1.2.–15.3.2016.

Lue lisää täältä ja lähetä oma ehdotuksesi lomakkeella.

Kyläpäällikkökoulutus Kangaslampi la 19.3.2016 klo 10-16 Kangaslammella, Seurakuntatalolla Asematie 1, 79480 Kangaslampi

Kyläpäällikkökoulutus perehdyttää yhdistystoiminnan perusteisiin ja vahvistaa kylä- ja asukastoimijoiden osaamista sekä antaa uusia vinkkejä kylä- ja asukastoiminnan tueksi. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti kyläyhdistysten melko uusille luottamus- ja toimihenkilöille, mutta toki muutkin kylä- ja asukastoiminnan toimijat ovat tervetulleita. Koulutuksen avulla vahvistamme teidän kylätoimijoiden valmiuksia ja osaamista sekä annamme uusia eväitä kylätoimintaan. Koulutukset ovat avoimia kaikille alueemme kylätoimijoille. Kouluttajana toimii kyläasiamies Merja Kaija. Koulutuspäivä on maksuton.

Ohjelma
10.00 Tervetuloa Kyläpäällikkökoulutukseen, aamukahvit
Maaseudun toimijat Pohjois-Savossa
Suomen Kylätoiminta ry, valtakunnallinen järjestö kylien tukena
Pohjois-Savon Kylät ry
Mihin paikallista kehittämistä tarvitaan? Miten kehitämme kyläämme?
10.45 Opit yhdistystoimintaan
Kyläyhdistyksen hallitus tiiminä, vastuut ja velvollisuudet
Yhdistystoiminnan ABC; Sujuvat kokoukset, kunnossa olevat paperit
Kyläyhdistykset jäsenet ja jäsenrekisteri
12.00 Ruokatauko
13.00 Opit yhdistystoimintaan jatkuu
Yhdistyksen talous, kirjanpito, tilinpäätös ja tilintarkastus
Rahoitus ja varainhankinta kylätoiminnassa
14.15 Kylä yhdistys viestii (sisäinen ja ulkoinen viestintä)    
14.45 Kahvitauko
15.00 Hyvät käytännöt esille ja Kehittyvät Kylät – Palveluita tuottamassa-hanke lyhyt esittely
15.30 Aikaa yhteiselle keskustelulle ja päivän päättäminen

Ilmoittautumiset 15.3.2016 mennessä kyläasiamiehelle 045-1791070 tai pohjoissavonkylat@gmail.com.  Ilmoita nimi, puhelin, sähköpostisi, kyläsi, toimenkuva kyläyhdistyksessä sekä mahd. ruokavaliot. Jos sinulla on jokin toive, mitä haluat koulutuksessa nostettavan esiin tai jokin kysymys mihin haluaisit vastauksen, saa niitä esittää jo etukäteen kyläasiamiehelle. Koulutuksiin otetaan koulutettavat ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutus järjestetään, kun osallistujia on vähintään 8.

Järjestäjät: Pohjois-Savon Kylät ry, Suomen Kylätoiminta ry, Maaseudun Sivistysliitto (MSL) ja Keskitientuki –säätiö.

Seuraava kyläpäällikkökoulutus järjestetään syksyllä 2016, toiveita ajasta ja paikkakunnasta / kylästä otetaan vastaan.

Meidän turvallinen kylä- kyläturvallisuuskoulutus lauantaina 2.4.2016 klo 9-16 Karttulassa

Karttulan yhteispalvelupisteessä (Osoite: Kissakuusentie 6, 72100 Karttula) järjestetään kylien turvallisuus ja hyvinvointikoulutus.  Mukaan kutsutaan kotitalouksien, kylien ja yhteisöjen edustajia kyliltä! Koulutuspäivä on maksuton.

Ohjelma:
9.00 Aamukahvit ja esittäytyminen
9.30 Alkusammutuskoulutus (AS1) Pohjois-Savon Pelastuslaitos
11.30 Lounastauko (omakustanteinen)
12.00 Omatoiminen varautuminen arjen häiriötilanteisiin
*Kotivaraa tarvitaan, mutta mitä ja kuinka paljon?
*Selviydy sähköttä
*Tietoturva kuntoon - salasanalla on väliä
13.00 Turvallinen kylä- hyvinvoivat kyläläiset
*Mikä tuo turvallisuutta ja hyvinvointia omalle kylälle?
*Yhteistoiminnan ja naapuriavun merkitys
14.00 Kahvitauko
14.30 *Kylän turvallisuustyö näkyväksi-turvallisuussuunnittelua ja tapahtumia?
*SPEK:n materiaalipankin hyödyntäminen (mm.kylaturvallisuus.fi)
15.30 Loppukeskustelua ja turvallista kotimatkaa!

Ilmoittautumiset to 24.3.2016 mennessä https://koulutus.spek.fi >> Meidän turvallinen kylä tai Aikku Eskeliselle, aikku.eskelinen@spek.fi tai 040-8344545. Tarjoamme aamu-ja iltapäiväkahvit. Omakustanteinen lounas. Ilmoitathan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tästä linkki PDF esitteeseen.

Avoimet Kylät 2016— la 11.6.2016 Tulkaa mukaan kylien tapahtumapäivään!

Valtakunnallista Avoimet Kylät-päivää vietetään lauantaina 11.6.2016, kaikki mukaan. Nostetaan kylät yhdessä esille! Jokainen kylä tekee omanlaista toimintaa ja omanlaisen tapahtuman! Tapahtuma voi olla pieni tai suuri, tehty yhden tai useamman toimijan voimin.

Ilmoittautumiset 31.3.2016 mennessä kyläasiamies Merja Kaijalle pohjoissavonkylat@gmail.com

 

Tule tekemään Pohjois-Savon juhlaohjelmaa!

Pohjois-Savon liitto kutsuu Sinut alueellisiin Suomi 100 -infoihin, jotka pidetään maaliskuussa Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Infotilaisuuksissa kerromme Suomi 100 -juhlavuodesta, ohjelmaan hakemisesta ja alueellisesta avustushausta. Tervetuloa!

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan teemansa mukaisesti yhdessä. Juhlavuosi elää koko Suomessa, koko vuoden 2017 ja tarkastelee niin Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin. Valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuodesta valtakunnallisesti. Toteutuksesta eri puolilla Suomea huolehtivat maakuntien liitot ja ns. kuutoskaupungit Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa.

Pohjois-Savossa juhlavuoden valmistelutyöstä ja toteutuksesta vastaa Pohjois-Savon liitto. Liitto aktivoi ja innostaa muun muassa yhdistyksiä, järjestöjä ja työryhmiä valmistelemaan ohjelmaa Suomen juhlavuoteen.

Avustushaku alkaa maaliskuussa

Pohjois-Savon liitto on saanut Suomi 100 -hankkeelta 90 000 euroa valtionavustusta toiminnan tukemiseen alueellamme. Liitto myöntää valtionavustusta hankkeille, jotka hyväksytään Suomi 100 -ohjelmaan ja täyttävät rahoituskriteerit.

– Jos idea on hyvä ja se hyväksytään ohjelmaan, meiltä voi saada siemenrahaa sen toteuttamiseen. Hankkeilla pitää olla myös omarahoitusta. Lisäksi voimme jakaa myös stipendejä ja apurahoja esimerkiksi opiskelijoille, kertoo Jari Sihvonen.

Valtioneuvoston kanslia tekee päätöksen maakuntiin myönnettävistä valtionavustuksista helmikuun aikana. Sen jälkeen alkaa alueellisen rahoituksen haku. Kaikille avoin haku tapahtuu osoitteessa suomifinland100.fi

Suomi 100 -infotilaisuudet
Infotilaisuuksissa kerrotaan Suomi 100 -juhlavuodesta, ohjelmaan hakemisesta ja alueellisesta avustushausta.
KUOPIO Torstaina 17.3. klo 16.30 Kuopion kaupunginteatteri, Niiralankatu 2
VARKAUS Maanantaina 21.3. klo 16.30 Kaks Ruusua, Ruukki-kabinetti, Ahlströminkatu 25
IISALMI Keskiviikkona 23.3. klo 16.30 Kahvila Hilla, Louhenkatu 2

KKI-hanketuki

KKI-hanketukihaku liikunnan paikallishankkeille on nyt auki. Hae hanketukea matalan kynnyksen liikuntaan maaliskuun aikana, 1.-31.3.2016. KKI-ohjelman tavoitteena on arkisen liikkumisen, liikunnan harrastamisen ja terveellisten ruokailutottumusten sekä arkiliikkumista suosivan ympäristön avulla lisätä työikäisten terveyttä ja hyvinvointia. KKI-ohjelman tavoitteiden toteuttamiseksi ohjelma jakaa taloudellista tukea liikunnan paikallishankkeille. Hakijana voi olla mikä tahansa rekisteröity yhdistys, esimerkiksi terveysjärjestö, urheiluseura tai yritys.

KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hanketuella kannustetaan huomioimaan erityisesti seuraavia KKI-ohjelman tärkeitä painopistealueita:

  • liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua,
  • työyhteisöjen liikuntaa ja terveyttä tukevat mallit sekä
  • fyysisesti huonokuntoisten miesten aktivointi.
Hanketukea voi hakea kahdesti vuodessa: maaliskuussa (1.-31.3) ja syyskuussa (1.-30.9.). Hanke voi saada avustusta vain kerran vuodessa eli joka toisella hakukierroksella.

Lisätietoja:
Hankevalmistelija Elina Tarkiainen, puh. 050 441 4025 elina.tarkiainen(at)likes.fi

Pohjois-Savossa panostetaan palvelujen sähköistämiseen Palvelu Tulevaisuuteen: eMaaseutu-hanke

Pohjois-Savo on saanut rahoituksen tiettävästi valtakunnan ensimmäiselle, maakunnalliselle hankkeelle, jonka tavoitteena on edistää julkisten ja yksityisten palvelujen sähköistämistä sekä kuntalaisten kykyä käyttää niitä.

Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu –hanke on kehitysyhtiö SavoGrown hallinnoima ja se saa rahoituksensa kesään 2018 jatkuvaan hankkeeseen Euroopan Unionin aluekehitysrahastosta sekä Pohjois-Savon kehittämisrahastosta.

Hankkeen viestintäpäälliköksi on valittu FM Minna Jaakkola, joka on vastannut vuodesta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön Laajakaista kaikille –hankkeen tiedotuksesta Pohjois-Savossa. Hankkeen tekniseksi tuottajaksi, neuvonnoista, koulutuksista ja pilottien teknisestä käynnistämisestä vastaavaksi hanketyöntekijäksi valittiin Petri Markkanen Kuopiosta.

Kaista Savoon –hanke teetti tammikuussa Pohjois-Savon kunnille sähköisen kyselyn, jossa tarkasteltiin, millaisia sähköisiä palveluja kunnat tarjoavat,  millaista lisäapua he toivovat digitalisointiin ja halua ryhtyä sähköisiä palveluja kokeilevaksi pilottikunnaksi.

Näiden tulosten perusteella kunnissa aloitetaan työskentely, jossa sähköisten pilottien aihioista päätetään. Myös yrityksille annetaan tukea uusien toimintamallien ja sähköisten työkalujen käyttöönottamiseksi omassa liiketoiminnassa.

Sähköisten palvelujen saavutettavuus varmistetaan siten, että hanke tarjoaa maksutta kuntalaiskoulutusta ja –neuvontaa uusien palvelujen käyttämiseksi ja sähköisten työvälineiden, kuten vaikka videoyhteyksien, pilvipalveluiden, verkkokauppa-asioinnin ja omatietokantojen käyttöönottamiseksi.

Hanke tarjoaa ilmaisia neuvontoja sähköisten palveluiden käyttöön mm. työpaikoille, kyläyhdistyksille, kylätaloille, yhdistykselle, seuroille, kaikille maaseudun aktiivisille toimijoille ja ryhmille. Sekä auttaa uusien kansalaistaitojen haltuun otossa. Nettihaltuun koulutuksia tulossa Ylä-Savossa, lue lisää täältä.

Ota yhteyttä
Minna Jaakkola, Viestintäpäällikkö minna.jaakkola@savogrow.fi 0207464646
Petri Markkanen, Tekninen tuottaja petri.markkanen@savogrow.fi 0207464647

Maaseuturahastosta yritystukia erilaisiin investointeihin -Yrittävä maaseutu -lehti on ilmestynyt!

Mitä yhteistä on jyväskyläläisellä luomukahvipaahtimolla, virtasalmelaisella gluteenittomiin myllytuotteisiin erikoistuneella perheyrityksellä, hammaslahtelaisella äänitysstudiolla ja vieremäläisellä konepajayrityksellä?

Kaikki ovat yrityksiä, jotka ovat investoineet, hakeneet ja saaneet ELY-keskuksesta maaseuturahaston yritystukea. Näistä, sekä muutamasta muusta yritystarinasta, voit lukea uudesta Yrittävä maaseutu -lehdestä. Lisäksi lehdessä on juttuja myös maaseuturahastosta rahoitetuista, yrittäjiä hyödyttävistä, hankkeista. Mielenkiintoisten yritys- ja hanketarinoiden lisäksi lehdestä löytyy mainio erään toisen, maaseudulla ilmestyvän, lehden päätoimittajan kolumni.

ELY-keskusten (Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo) yhteinen maaseutuohjelmasta ja sen mahdollisuuksista tiedottava Yrittävä Maaseutu -lehti ilmestyy paperisena viikolla 8. Sähköiseen versioon voi tutustua jo tästä linkistä: 

Kalatalouden rahoitusinfoa tarjolla Mansikka ry:n ja Kalakukko ry:n alueilla
Kalatalouden rahoitusinfo Suonenjoella 16.3.2016 klo 8.30

Kalatalouden tai kalastusmatkailun kehittämiseen voi hakea rahaa alueellisilta kalatalousryhmiltä. Tule kuulemaan Itä-Suomen kalatalousryhmän rahoitusmahdollisuuksista keskiviikkona 16.3.2016 klo 13.30-14.30 Mansikan toimistolle, osoite Ainonkatu 2, Suonenjoki. Mukana Itä-Suomen kalatalousryhmän aktivaattori Pekka Sahama.

Tukea voi saada esimerkiksi:
ammattikalastajien yhteistyön lisäämiseen
ammattikalastajien liiketoiminnan ja uusien tuotteiden ja toimintamuotojen kehittämiseen
kalastusmatkailun kehittämis- ja investointihankkeisiin
pienimuotoisiin menekinedistämistapahtumiin ja kalanjalostuksen lisäämiseen
kansainväliseen yhteistyöhön
 
Ilmoittaudu mukaan 14.3.2016 mennessä kirsi.malaska@mansikkary.fi

Kalatalouden rahoitusmahdollisuudet Tuusniemellä 22.3.2016 klo 8.30

Itä-Suomen kalatalousryhmän aktivaattori Pekka Sahama kertoo Itä-Suomen kalatalousryhmän rahoitusmahdollisuuksista Tuusniemen kunnantalolla valtuustosalissa 22.3.2016 klo 8.30 - 9.30 osoitteessa Keskitie 21, 71200 Tuusniemi.

Kalatalouden kehittämiseksi ja edistämiseksi alueelliset kalatalousryhmät myöntävät julkista tukea kalatalouteen ja kalastusmatkailuun liittyviin hankkeisiin. Itä-Suomen kalatalouden toimintaryhmän alue kattaa Etelä- ja Pohjois-Karjalan sekä Etelä- ja Pohjois-Savon alueet.

Tukea voi saada esimerkiksi:
ammattikalastajien yhteistyön lisäämiseen
ammattikalastajien liiketoiminnan ja uusien tuotteiden ja toimintamuotojen kehittämiseen
kalastusmatkailun kehittämis- ja investointihankkeisiin
pienimuotoisiin menekinedistämistapahtumiin ja kalanjalostuksen lisäämiseen
kansainväliseen yhteistyöhön
Alustuksen jälkeen kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa keskustelua hankeideoista Pekka Sahaman kanssa.
 
Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan 16.3.2016 mennessä Kehittämisyhdistys Kalakukolle osoitteeseen sanna.happonen@kalakukkory.fi

Järjestöjalostamo Humak tarjoaa yhdistykselle verkkovälitteisistä ”porinaporukoita” ajankohtaisesti aiheista

Järjestöjalostamo-hankkeessa on tarjolla järjestöissä ja yhdistyksissä toimiville suunnattuja avoimia, maksuttomia ja verkkovälitteisiä "porinaporukoita". Mukaan voi tulla yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin tapaamiseen.  Porinaporukkaan ovat tervetulleita järjestöjen ja yhdistysten työntekijät, hallitusten jäsenet ja puheenjohtajat ja muut aktiivisesti järjestötoiminnassa mukana olevat.

Kahden tunnin mittainen verkkotapaaminen rakentuu kahdesta osasta: tietoiskumainen alustus tapaamisen aiheeseen ja sen jälkeen vapaata ’porinointia ja pohdintaa’ aiheesta.

Ennakkoilmoittautuminen on ilmoittautumislinkin kautta. Tapaamiset järjestetään verkkovälitteisen Adobe Connect-ohjelman kautta. Osallistuminen on helppoa ja varsin vaivatonta eikä vaadi ohjelman asentamista. Tukea käyttöön ja ns. sisääntulo-ohjeet saat sähköpostitse ennen tapaamista.

Porinaporukka kokoontuu seuraavasti:

Mukaan pääsee ilmoittautumalla yllä olevista linkeistä (kahden viimeisen kerran linkit aktivoituvat lähempänä).

Lisätietoja Järjestöjalostamo-hankkeesta lisätietoja saa http://jarjestojalostamo.humak.fi/hankkeesta/

Kiinnostaako tulevaisuus ja tulevaisuuden kunta? Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuden kuntaa!

Sinulla on varmasti näkemyksiä, millainen kunta on hyvä elää. Osallistu yhteisiin tulevaisuustalkoisiin ja kerro näkemyksesi Kuntaliiton Tulevaisuuden kunta -verkkoaivoriihessä.

Pohditko, mistä on kuntien tulevaisuus tehty? Onko sinulla ideoita, miten tulevaisuuden kuntaa tehdään yhdessä? Kerro näkemyksesi tulevaisuuden kunnasta verkkoaivoriihessä        

Millainen on kunta tulevaisuudessa?
Mitä on kuntalaisten hyvä arki?
Mitä on hyvä elinympäristö?
Mitä digitalisaatio voi tarjota kuntalaisille?

Lue lisää ja osallistu Verkkoaivoriiheen osoitteessa 13.4.2016 mennessä

Kuntaliitto hyödyntää verkkoaivoriihen tuloksia valtakunnallisessa kehittämis- ja edunvalvontatyössä. Lisäksi Kuntaliitto esittää maakunnittaisia välituloksia maakuntatilaisuuksissa kevään 2016 aikana. Verkkoaivoriihen tulokset julkistetaan Tulevaisuusfoorumissa 27.4.2016.

Osallistumislinkki verkkoaivoriiheen: https://www.strategysignals.com/38070-31049-832@osal&listu

Tarjolla mahdollisuus lähteä mukaan kylämatkailuverkostoon! Kylään.fi    

Tule mukaan aktiiviseen kylämatkailuverkostoon! Kylään.fi-sivustolla haluamme tuoda esille maaseudun kylien matkailupalveluita, luontokohteita, kylien historiaa ja legendaarisia kyläläisiä, nähtävyyksiä ja elämyksellisiä kohteita. Huhtikuussa 2016 avattava kylään.fi-sivusto auttaa kotimaan matkailijaa löytämään aitoja ja yksilöllisiä kokemuksia monipuoliselta maaseudultamme. Sivusto toimii myös mobiilissa, joten matkailija voi helposti loman aikana valita reittinsä varrelle osuvat kylämatkailukohteet!

Kylään.fi-verkosto palvelee siinä mukana olevia toimijoita tuomalla verkostolle uusia ideoita toiminnan kehittämiseen, yhteistyötä toimijoiden kesken ja yhteistä laajaa näkyvyyttä matkailijoiden keskuudessa.  Ajatuksena on rakentaa koko Suomen kattava, matkailijoita kiinnostava ja palveluita sisältävä nettisivusto, jossa ihminen, tunnelmat ja kylät ovat kärkenä. 

Mukaan pääsee nyt edullisesti, koska haluamme tarjota myös kaikkein pienimmille toimijoille mahdollisuuden päästä näkymään laajalla sivustolla. Lisätiedot voit ladata tästä linkistä. Tutustu sivustoon osoitteessa Kylään.fi ja liity mukaan kasvavaan kylämatkailuverkostoon!
 

Paisuan taujamateatteri: Kuin tuhka tuuleen- teatteriesitykset keväällä 2016

Paisuan taujamateatteri esittää: Kuin Tuhka tuuleen- jännitysnäytelmää huhti-toukokuussa. Lataa esite tästä ja lähde teatterimatkalle Paisualle. 

Kylärekisteri

Pohjois-Savon Kylät ry ylläpitää kylä- ja asukasyhdistyksistä, kylätoimikunnista ja muista kyläyhdistyksen tavoin toimivista yhdistyksistä rekisteriä Pohjois-Savon alueella. Jos haluat oman yhdistyksen tietosi sinne, voit lähettää ne täältä. Jos olet epävarma, ovat tietonne oikein tai onko teidän tietoa ollenkaan kylärekisterissä, kannattaa tiedot päivittää lomakkeen kautta ja kyläasiamies vie korjatut tiedot rekisteriin tai toteaa tietojen olevan kunnossa.

Kylätalorekisteri

Pohjois-Savon Kylät ry:n sivuille (www.pohjois-savonkylat.fi —> Kylätalot) on koottu Kylätalojen ja vastaavien tietoa. Kannattaa tutustua ja ilmoittaa oman kylätalon, kylätuvan tai vastaavan tiedot esille nettiin. Ja tästä linkki lomakkeelle, josta voit ilmoittaa kylätalon tiedot.

Sähköinen Kyläkirje

Sähköinen kyläkirje kokoaa tietoa kylä- ja asukastoimijoille sekä kylä- ja asukas toiminnasta kiinnostuneille. Sähköinen kyläkirje toimitetaan Pohjois-Savon Kylät ry:n kokoaman kylärekisterin perusteella. Lisäksi Sähköisen Kyläkirjeen voi tilata omaan s-postiin nettisivujemme kautta. Sähköistä kyläkirjettä saa välittää eteenpäin omassa organisaatiossa. Täältä löytyvät aiemmat Sähköiset kyläkirjeet.

Kylätoiminnan työkaluja

Pohjois-Savon Kylät ry:n sivuille on koottu paljon materiaalia kylä- ja asukastoimijoiden toiminnan tueksi. Sieltä löytyy mm. malleja kyläsuunnitelman pohjaksi, kylän turvallisuusasioihin koottua tietoa, erilaisia kylätalojen ylläpitoon liittyviä oppaita, tietoa rahoituksen hakemisesta, yhdistystoiminnasta, tiedottamisesta ja viestinnästä, osallisuudesta ja lähidemokratiasta sekä tutkimuksia kylätoiminnasta. Käyttäkää hyödyksi ja informoikaa toiveista, mitkä tiedot auttavat teitä toimijoita eteenpäin. 

Pohjois-Savon Kylät ry

Facebookista löydymme Pohjois-Savon Kylät ry (huom. voit käydä lukemassa mitä tiedotamme Facebookissa, vaikka itse et Facebookissa olisikaan)

Twitter Pohjois-Savon Kylat tai @PSKylat

Kotisivut www.pohjois-savonkylat.fi