Kyläkirje 14.2.2013

Julkaistu 13.02.2013

Kyläkirje 14.2.2013

Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

 

Uusi kyläasiamies aloitti työt

Hienosti kyläasiamiehen tehtävät hoitanut Tuula siirtyi toisiin töihin viime vuoden loppupuolella, joten kyläasiamiehen saappaisiin (ei korko- sellaisiin) astui Jarkko Pitkänen (suunnilleen kuvassa olevan näköinen). Uuden asiamiehen saa kiinni numerosta 0500 269 299 tai sähköpostitse jarkko.pitkanen@tietojakone.com. Koulutukseltaan hän on metsänhoitaja ja toiminut ATK-alan yrittäjänä yli viisitoista vuotta. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja antakaa palautetta.

 

Vuoden Kylä 2013 haku on käynnissä.

Vuoden Kylä

Pohjois-Savossa maakunnan Vuoden Kylä on valittu vuodesta 1987 alkaen. Vuodesta 1993 Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Savon Kylät ry ovat tehneet valinnan yhdessä.  Vuoden Kylä 2012 on Paisua.

Vuoden Kylä 2013 haku on käynnistymässä. Vuoden Kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Valinnassa painotetaan kylien toiminnan suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista. Hakulomake löytyy tästä. Hakuaika päättyy 31.3.2013.

Pohjois-Savon Vuoden Kylä julkistetaan maakuntahallituksen kokouksessa kesäkuussa. Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2013 valitaan maakunnallisten vuoden kylien joukosta ja julkistetaan syksyllä. Katso Pohjois-Savon Vuoden Kylät

 

Vuoden kylämyönteisimmän kunnan haku on päällä. Ehdotuksia voivat tehdä kyläyhdistykset ja toimintaryhmät.

Vuoden kylämyönteisin kunta

Pohjois-Savon Vuoden kylämyönteisin kunta haku on käynnistynyt. Valinnalla halutaan nostaa kuntien ja kylien välisen yhteistyön arvostusta, antaa sille tunnustusta ja tuoda esiin toimivia esimerkkejä yhteistyöstä. Valittu kunta lähetetään valtakunnalliseen vuoden kylämyönteisin kunta -kilpailuun Pohjois-Savon Kylät ry:n esityksenä. Valinta tehdään Suomen Kylätoiminta ry:n ja ja Suomen Kuntaliiton toimesta ja julkistetaan syksyllä.

Vuoden kylämyönteisin kunta -kilpailussa valintakriteerejä ovat mm. hyväksi koettu yhteistyö kyläyhdistysten/muiden paikallisyhdistysten ja kunnan välillä, kuntalaisten kuuleminen ja osallistaminen, toimintaresurssit paikallisille kehittäjille, mallikkaasti järjestetyt lähipalvelut sekä uudentyyppiset ratkaisut lähipalveluiden tuotannossa paikallisyhdistysten kanssa.

Ehdotuksia Pohjois-Savon Vuoden kylämyönteisimmäksi kunnaksi voivat tehdä kyläyhdistykset sekä toimintaryhmät. Ehdotus tehdään vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan kyläasiamies Jarkko Pitkäselle 31.3.2013 mennessä jarkko.pitkanen(at)tietojakone.com tai Pohjois-Savon Kylät ry, Jarkko Pitkänen, Melojantie 5, 71800 Siilinjärvi. Lisätietoja puh. 0500 269 299.

Kylätalorekisteri

Kylätalorekisteri on nykyään ilmainen kaikille! Päivittäkää toki tiedot kaikista alueen kylätaloista ajan tasalle. Asia on tärkeä, voimme sitten tarvittaessa välittää häiriötilanteiden tms. varalta rekisterin viranomaisten tietoon!

Kyläkirjeet uudistuivat

Aikaisemmin sähköpostiviestinä lähetetyt Kyläkirjeet ovat uudistuneet uutiskirjeiksi, jotka löytyvät jatkossa myös nettisivuilta.
 

Maallemuutto.info

Maallemuutto.info on valtakunnallinen maallemuuttoon ja maaseutuasumiseen keskittyvä sivusto, jonka maakuntaosiota meillä ylläpitää Pohjois-Savon Kylät ry. Sivustolla on mm. vilkaassa käytössä oleva talo- ja tonttipörssi. Tänään pörssissä haetaan mm. ostettavaksi maatilan pihapiiriä Iisalmi/Kiuruvesi/Vieremä/Sonkajärvi alueelta.
 

Tapahtumat

Muistathan, että tapahtumakalenteriin voivat myös kylät ilmoittaa tulevia tapahtumiaan!

 

Kevätaurinkoisin terveisin!

Jarkko Pitkänen