Naisten pankki järjestää Valo kohti

28.04.2019 15:00 - 28.04.2019 17:00

 

 

Valoa kohti Kyösti Mäkimattilan seurassa           

Kuopion Naisten Pankin tilaisuudessa sunnuntaina 28.4. kello 15 Kyösti Mäkimattila nousee Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämön lavalle säestäjänsä Taisto Lunkan kanssa.

Valoa kohti – tapahtumassa musiikki ja runot vievät kuulijat kevääseen. Hyväntekeväisyystilaisuudessa kuullaan myös alueen/kuopiolaisten yllätysesiintyjien mielirunoja.

Tangot ja tangokuninkuus vuodelta 2013, niistähän Kyösti Mäkimattila tunnetaan. Helmikuussa alussa alkavassa MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa Mäkimattila nähdään kisaamassa muillakin musiikin saroilla. Hän on myös runoilija ja sanoittaja ja julkaissut useita runokirjoja.

Mäkimattilan viimeisin levy Olet maailmassa ainut sai äskettäin Helsingin Sanomien kriitikoilta täydet pisteet.

Mäkimattila kertoo, että Naisten Pankki on hänelle tuttu yhteistyökumppanina jo joidenkin vuosien ajalta.

”Olen esiintynyt muutamassa tilaisuudessa ja sitä kautta tutustunut tarkemmin sen toimintaan”.

Mäkimattila pitää tärkeänä organisaation läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta, jolloin voi olla varma siitä, että apu menee tarkoituksenmukaisesti perille. ”Naisten Pankki on juuri sellainen”, hän toteaa.

”En ole vielä itse päässyt käymään avustuskohteissa, enkä ole varma sen tarpeellisuudestakaan, mutta olen varsin tietoinen vallitsevista epäkohdista ja niistä mahdollisuuksista, joita meillä jokaisella hyvinvoivan Pohjolan ihmisellä on.”

Mäkimattila huomauttaa, että pienelläkin osallistumisella voi olla suuri merkitys todellisessa hädässä ja puutteessa elävän ihmisen kohtaloon.

”Tärkeintä on, että emme sulje silmiämme maailmanlaajuisissa kysymyksissä, vaan ymmärrämme, että kaukaa katsottuna maailma on kuin yksi suuri kylä, jossa jokainen on lähimmäinen toiselle”, Mäkimattila tiivistää.

Lippu musiikin ja runojen iltapäivään maksaa 30 euroa. Ryhmälippu (väh. 20 henkilöä) maksaa 27 euroa, matkajohtaja ja mahdollinen avustaja ilmaiseksi.

Yksikin euro on Naisten Pankin kohteissa merkittävä summa ja 30 eurolla nainen voi perustaa jo yrityksen ja hankkia elannon itselleen. Hänen lapsensa pääsevät kouluun. Tänä vuonna Naisten Pankki toimii Nepalissa, Myanmarissa, Kambodzhassa, Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Jordaniassa.

Konsertin tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta näissä maissa toteutettaviin hankkeisiin.(www.naistenpankki.fi)

Lippuja myy teatterin ja Musiikkikeskuksen lippukassa, sekä kaikki Lippupisteen myyntipisteet, mm. R-kioskit, Sokos sekä Kuopio Info. Ryhmäliput 044 7182 414, ryhmat.teatteri@kuopio.fi

www.lippu.fi

 

Kerron mielelläni lisää: Seija Majuri, puh. 045 6523 920, seija.majuri@dnainternet.net