Kyläturvallisuusseminaari Soinilansalmella 1.9.2017

01.09.2017 10:30 - 01.09.2017 16:00

Tervetuloa Kyläturvallisuusseminaariin

Maaseutuparlamentti 2017 kokoaa kaikki maaseudusta kiinnostuneet Leppävirralle 1.-3.9.2017!

Soinilansalmen Kyläturvallisuusseminaarissa (retki R7) pureudutaan kyläturvallisuuteen syvällisesti eri näkökulmia tarkastellen. Turvallisuusteemoihin johdattaa Minuuttiteatteri - Vältä vuaroo ElävänElämänEsityksillään. Päivä avataan kylän esittelyllä, sekä Soinilansalmen ja Kehittyvät kylät – hankkeen tuottaman Kyläturvallisuusvideon ensiesityksellä.

Kumppaneina tapahtumassa toimivat Soinilansalmen Kyläyhdistys ry, Kehittyvät Kylät – palveluita tuottamassa -hanke/Pohjois-Savon Kylät ry ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK). Tilaisuuteen toivotaan osallistujia niin kyläläisistä, viranomaisista kuin kolmannen sektorin toimijoista.

Soinilansalmen kyläyhdistys ry katsoo arjen hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvien asioiden koskettavan yhä enemmän harvaan asuttua maaseutua ja kylätaajamia. Huolena on, että turvallisuuskysymyksiä katsotaan kunta- ja kaupunkikeskusten näkökulmasta, jolloin päätöksenteossa jää huomioimatta maaseudun kylien erityispiirteet. Lisäksi mietityttää mitä maakuntauudistus tarkoittaa kyläturvallisuuden näkökulmasta. Päivässä pureudutaan kysymyksiin kyläläisten johdattamina ja tarkoituksena on koostaa päivän keskusteluista yhteenveto, tuoda kyläläisten ääni kuuluville ja edistää kyläturvallisuutta sekä yhteiskunnallista viestintää vapaaehtoistoiminnassa. Päivässä on mahdollista esitellä myös muiden kylien, maakuntien ja toimijoiden kyläturvallisuushankkeita, -haasteita ja ratkaisuja niihin.

Käy tutustumassa ja innostumassa koko maaseutuparlamentin ohjelmaan sekä ilmoittaudu mukaan tapahtumaan osoitteessa Maaseutuparlamentti.fi!

Tehdään yhdessä mahdottomuuksista mahdollisuuksia!

Nähdään Leppävirralla ja Soinilansalmella!

Katso kutsu ja ohjelma!