Miten kannattaa Kansalaisaloitetta?

Sähköisesti https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1247

Aloitteen kannattaminen Kansalaisaloite.fi-palvelussa edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Palveluun voi tunnistautua pankkitunnisteilla, varmennekortilla tai mobiilitunnistautumisella.

Tunnistautumisen jälkeen voit kannattaa saman istunnon aikana useita eri aloitteita. Nimesi ei tule näkyviin Kansalaisaloite.fi:ssä.

Kansalaisaloitetta voivat kannattaa äänioikeutetut Suomen kansalaiset. Kansalaisaloite.fi -palvelu tarkistaa kannattajien kansalaisuuden ja iän vahvan sähköisen tunnistautumisen kautta. Palvelu myös tunnistaa, jos henkilö yrittää kannattaa samaa aloitetta useampaan kertaan kansalaisaloite.fi -palvelussa.

Lue lisää kansalaisaloitteen sivuilta: Ohje aloitteen kannattajalle.

Paperilla

Voit tulostaa esitäytetyn lomakkeen ja täyttää sen käsin, tai esitäyttää lomakkeen soveltuvin osin, ja sen jälkeen tulostaa sen. Huomaa, että lomakkeet on tulostettava A4 -koossa ja ne on allekirjoitettava käsin.

Jokaisessa kannatusilmoituksessa tulee olla kansalaisaloitteen otsikko ja päiväys samalla tavalla (eli otsikko Sorateiden kunnossapito turvattava lainsäädännöllä ja päiväys 04.05.2015, ovat valmiina älä muuta niitä)

Kannatusilmoituksen allekirjoittajan tulee ilmoittaa sukunimensä, täydellisen etunimensä, syntymäaikansa ja kotikuntansa. Lisäksi kunkin allekirjoittajan tulee kannatusilmoituksessa vakuuttaa, että hän on äänioikeutettu, täysi-ikäinen Suomen kansalainen ja että hän on allekirjoittanut aloitteen vain kerran.

Jos haluat tehdä kannatusilmoituksen paperilomakkeella verkkopalvelun sijaan, tulosta alla oleva PDF-lomake, täytä siihen tietosi ja lähetä se oheiseen postiosoitteeseen. Postittaminen tapahtuu kannattajan kustannuksella ja vastuulla.

Linkki PDF-lomakkeelle (avautuu uuteen ikkunaan)

Postita paperinen kannatusilmoituslomake:
Pohjois-Savon Kylät ry, Merja Kaija
Koulutie 2 a 2
71800 Siilinjärvi