Halunan ja Pajulahden Kyläpäivä 3.9.2016

Haluna ja Pajulahti

Haluna ja Pajulahti ovat Kuopiossa, Nilsiän alueella sijaitsevat naapurikylät, jotka ovat mukana Kehittyvät Kylät -hankkeessa yhdessä.

Kyläpäivä 3.9.2016

Kesällä pidetyssä aloituspalaverissa päätettiin, että Kehityvät Kylät -kehittämistoiminta aloitetaan syyskuussa järjestettävällä yhteisellä Kyläpäivällä, jossa kartoitetaan Palvelupaja -työpajan kautta kyläläisten toiveita ja ajatuksia palveluista, joita omalle kylälle tai lähiseudulle kaivattaisiin. Päivän ohjelmassa oli myös kevyempää ohjelmaa musiikkiesityksineen ja yhteislaluineen. Paikalla oli myös eMaaseutu -hankkeen Digikahvila.

Kehittämis- ja toimenpidesuunnitelma

Haluna ja Pajulahti ovat päättäneet kehittää Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa hankkeessa seuraavia asioita:

Viestintä

Toimivat verkkosivut ovat kylän ja yhdistysten viestinnän kivijalka. Halunaseuralla oli uudehkot sivut, mutta niillä ei ollut vielä juurikaan sisältöä. Sisällön tuottaminen ja kehittäminen käynnistettiin yhdessä kyläkoordinaattorin tuella lokakuussa 2016 ja jatkuu edelleen http://www.halunaseura.fi

Pajulahden kylällä on ollut omat verkkosivut, mutta niitä ei enää pääse päivittämään. Selvitetään sopiva palvelualusta ja perustetaan uudet sivut.

Molemmilla kylillä on Facebook -sivut käytössä:

Turvallisuus

Kylän turvaryhmän perustaminen. Selvittelyvaiheessa/työn alla.

Palvelupäivä

Ikäihmisille suunnatun palvelupäivätoiminnan käynnistäminen Halunan kylätuvalla keväällä 2017.

Nuorten toiminnan kehittäminen

Tavoitteena järjestää nuorille mielekästä toimintaa omilla kylillä. Aikataulutus tähtää kesään 2017.

 

Sivu päivitetty 3.11.2016.