Avoimet Kylät- ja Leader -viikkoa vietetään Pohjois-Savossa koko maakunnan alueella 9.6-15.6.2014

Pohjois-Savon Kylät ry kutsuu aktiivit kylätoimijat mukaan järjestämään Avoimet Kylät ja Leader -viikkoa yhteistyössä kanssamme 9.6.-15.6.2014 väliselle ajalle. Viikon tavoitteena on nostaa esille kylien tunnettavuutta, tuoda esiin aktiivisia kyliä, aktiivisten kylien omaa toimintaa sekä nostaa kyliä esiin vierailu- ja asuinpaikkana. Yhteisellä viikolla saadaan näkyvyyttä ja tunnettavuutta kylien toiminnalle ja lisäksi kylien ulkopuoliset vierailijat ja vapaa-ajan asukkaat saadaan näkemään ja kokemaan mitä kaikkea kylillä on tarjolla.

Nyt toivomme, että kylät lähtevät mukaan nostamalle esiin omaa toimintaansa. Se voi jo olla tuolle ajankohdalle suunniteltu toiminto tai jotakin uutta mitä kylätoimijat haluavat kylistä esitellä.

Mitä odotamme kyliltä:

·         Miettikää oma toimintonne, mitä haluatte nostaa esiin tai mitä toimintaa haluatte järjestää kyseisen viikon aikana. Riittää, että olette mukana vaikka yhden illan / päivän aikana mutta toki saa järjestää tapahtumaa enemmänkin. Ja jos teillä on jo kyseiselle ajankohdalle kylän avointa toimintaa, uutta ei tarvitse miettiä.

·         Ilmoittakaa omasta tapahtumastanne oheisen linkin kautta (lomake googlessa) tai kyläasiamiehelle pohjoissavonkylat@gmail.com 30.4.2014 mennessä.

·         Ilmoittakaa mitä tapahtuu, missä (kellonaika, paikan tarkka osoite ja kunta), kuka tapahtuman järjestää ja kuka toimii yhteyshenkilönä sekä mahdollinen kotisivujen osoite.

Mitä toiminta voi olla, apua ja vinkkejä:

·         Kylätalon avoimet ovet, pop up kahvila, kyläkävely, kylän nähtävyyksille opastusta, lintu- ja luontoretkeä, paikallisten yrittäjien toiminnan esittelyä, onkikilpailu, kesäteatterista infoa, hankkeen esittelyä, perhetapahtumaa, markkinat, kirppis tai huutokauppaa, kylän urheilukisat, maatilavierailu, tonttimarkkinat tai vaikka kotiseutumuseon esittelyä. Jokainen kylä järjestää omanlaista toimintaa.

Mitä kylätoimijat saavat:

·         Näkyvyyttä omalle kylällenne sekä oivan tilaisuuden myös varainhankintaan.

·         Viikon järjestelyissä ovat mukana kaikki Pohjois-Savon alueella toimivat Leader-toimintaryhmät Kalakukko ry, Mansikka ry ja Ylä-Savon Veturi ry.  Eli samalla viikolla nostetaan esiin myös Leader-rahoituksella tuettuja toimintoja. Eli mikäli olette saaneet toimintaanne tukea Leader-toimintaryhmiltä, on siis kaksikin syytä miksi toimintaa kannattaa esitellä.

·         Yhteistyössä ovat mukana myös Kaista Savoon-hanke Kaista Karavaani II –muodossa, eli mikäli aikataulut kylän oman tapahtuman ja Kaista Karavaani II kanssa käyvät yksiin, on kylälle mahdollista saada samalla esittelyä valokuituyhteyksistä Kaista Karavaani II -muodossa.

Pohjois-Savon Kylät ry koordinoi Avoimet Kylät –viikkoa.  Pohjois-Savon Kylät ry hoitaa maakunnallisen tiedottamisen sekä yhteisen ilmeen luomisen, sekä vastaa tietojen kasaamisesta nettisivuille. Viikon aikana kyläasiamies ja Pohjois-Savon Kylät ry:n hallitus liikkuvat maakunnan alueen tapahtumissa. Reitti suunnitellaan kunhan kohteet Avoimet Kylät –viikolle ovat tiedossa.

Avoimet Kylät viikkoa toteutetaan Suomessa usean maakunnan alueella. Tapahtuma on lähtöisin Satakunnan Kyliltä, Onni kutsuu Kylään –hankkeesta, jossa Avoimet Kylät toiminnasta on saatu hyvät kokemukset.